Hamvas Zoltán hozzátette, a verseny valamennyi kapcsolódó eseményén kizárólag magyar borok kerülnek a poharakba. A szervezők a Kárpát-medencei fajtákra hívják fel a figyelmet, ezért a furmintra, a kékfrankosra és a kadarkára épül a borsor.
Szezonváltás van itthon, de sebaj
Kápolna Beáta, a Metro Magyarország ultrafriss beszerzési vezetője az MTI-nek elmondta, a vállalat jóvoltából a csapatok több mint kétszázféle termék közül választhattak. A kiváló minőségen felül a Metro próbált ügyelni arra is, hogy a hazai és az importtermékek aránya azonos legyen, noha Magyarországon még éppen zajlik a szezonváltás, jegyezte meg. A két fő hozzávaló, a szarvaspisztoly (egyben bontott gerinc és comb) és a kecsege is Magyarországról érkezett: az Öreglaki Vadfeldolgozó Kft-től, illetve a Győri Előre Halászati Termelőszövetkezettől, közölte Kápolna Beáta.
A Bocuse d'Or világdöntőjét 2017-ben rendezik meg Lyonban, a világ legjobb séfje címért a kontinensdöntők legjobbjai szállhatnak harcba. Az európai döntőre húsz nemzet séfjei érkeztek Budapestre, közülük tizenegyen juthatnak ki Lyonba. Magyarországot Széll Tamás, a 2013-as világdöntő 10. helyezettje képviseli, commis-ja (segítője) Szabó Kevin, a coach Vomberg Frigyes, a csapatkapitány pedig Szulló Szabina lesz.
A lelkes közönség előtt zajló verseny első napján sorrendben az izlandi, az osztrák, a norvég, a bolgár, a finn, a német, az észt, a spanyol, a brit és a török csapat, majd szerdán a holland, az olasz, az orosz, a svájci, a horvát, a francia, belga, a magyar, a dán és a svéd csapat készítheti el, majd mutathatja be a haltányért, majd a vadtálat.