A rámen tésztalevest már robotokra bízzák Kínában.
2016. február 08. 07:20
p
0
0
0
Mentés
Koya és Kona két robot (pontosabban robotkar), de ők a Toyako Eamen szakácsai Kínában. Az egyik a tésztával foglalkozik kizárólag, az főzi és ellenőrzi, hogy a megfelelő állagú lett, a másik magát a levest és annak minőségét figyeli és beavatkozik, ha fűszerezni kell vagy valami összetevő hiányzik még belőle.
A robotok összehangolt munkájával sikerül elérni, hogy 2 perc alatt elkészül egy vendégnek egy leves. Természetesen nem csak egyféle ráment készítenek, hogy bonyolultabb legyen a feladatuk.A rámen eredetileg japán tésztaleves. Kínai típusú búzalisztből készített tésztát, húsból (vagy alkalmanként halból) készült alaplevet tartalmaz, melyet gyakran ízesítenek szójaszósszal vagy miszóval. Feltétként legtöbbször disznóhúst (チャーシュー, csású), szárított tengeri moszatot (海苔, nori), kamabokót, illetve zöldhagymát tesznek rá.
Japán szinte minden régiójának megvan a saját rámenváltozata, a tonkocu típusútól (sertéscsontleves-alap) Kjúsú vidékén, a miszóalapú Hokkaidó szigetén népszerű. De még nem gondoltak soha a felkelő nap országában arra, hogy robotokkal készítsék el ezt a levest, ez szentségtörés lenne valószínűleg.
Neparáczki Endre genetikus szerint a tudományos kérdés sosem az volt, hogy az európai hunok és a honfoglaló magyarok között van-e közvetlen genetikai kontinuitás, hanem az, hogy van-e a két etnikumnak közös őse.
Joshua Meservey, a Hudson Intézet főmunkatársa beszélt az Egyesült Államok és Kína közötti nagyhatalmi versengésről, az afrikai segélyezésről, valamint az egyre súlyosbodó biztonsági helyzetről.
A német szellemiség jó és rossz oldala egyaránt tükröződik a németországi választási rendszerben: túlbonyolított, mégis megközelíti a valós választói akaratot.
Felülmúlta a várakozásokat az infláció januárban. A drágulás oka nagyrészt a kereskedelmi láncok áremelése, amelyet nem indokoltak a piaci folyamatok, és társadalmi szempontból káros.
p
1
1
5
Hírlevél-feliratkozás
Ne maradjon le a Mandiner cikkeiről, iratkozzon fel hírlevelünkre! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és elküldjük Önnek a nap legfontosabb híreit.
Összesen 0 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!