Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Meghökkentő bejelentést tett Kadirov, a csecsenek rettegett vezére

2024. június 10. 17:48

Az ukránok cáfolnak.

2024. június 10. 17:48

Nyitókép: Aleksey Nikolskyi / Sputnik / AFP

Ramzan Kadirov csecsen vezér vasárnap éjjel a Telegram-oldalán bejelentette, hogy „Akhmat-Csecsenföld” ezredének katonái több más orosz egységgel együtt elfoglalták Rizsivka falut. Az Index szerint a bejelentés azért meglepő, mert Rizsivka az Ukrajna északi részén lévő Szumi területen található, ahonnan az ukrán erők még 2022-ben kiűzték az oroszokat. A portálon azt írják: ha az oroszok valóban elfoglalták Rizsivkát, akkor az azt jelenti, hogy 

az oroszok áttörtek az államhatár mentén, és ezzel egy újabb front nyílt meg.

Kadirov állítása szerint az akció még három napja indult, és súlyos veszteségeket okoztak az ukrán félnek, az ukrán katonákat visszavonulásra kényszerítették.

Az ukránok cáfolnak

Az ukrán katonai tisztviselők nem reagáltak Kadirov éjjeli bejelentésére. Polgári részről egy cáfolat érkezett:  Jurij Zarko, a Szumi területen levő Bilopilja polgármestere az ukrán Szuszpilne hírportálnak hétfő hajnalban annyit mondott:

nincsenek orosz csapatok Rizsivkában.

A portál idézett egy korábbi, május 22-i nyilatkozatot is, amely szerint Rizsivkában mindössze 7 lakos maradt, mindenki más elhagyta a települést.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-137
2024. július 13. 17:40
🍓 ️ ­É­­­r­t­­é­k­­­e­l­­­d­ ­­a­­­ ­­s­­­z­e­­x­­i­ ­­­p­­u­­­n­­c­i­­­m­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Beszélgető
2024. június 15. 08:52
Igazi muszlim hőstett. A 7 főnyi lakosú települést nagy áldozatok árán elfoglalták az iszlám harcosok.... Hát olvastam már ütősebb harci jelentést is.
alenka
2024. június 11. 01:09
Kadirov sosem hazudik, mi okból tenné....kedvelem....
Nasi12
2024. június 10. 23:15
Nincsennek orosz csapatok. Ja. Csak csecsenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!