Hosszas videóban oktatja ki a lengyeleket szolidaritásból Zelenszkij

2024. február 22. 12:45

Úgy tűnik, az ukrán elnök komolyan elkezdett pánikolni a lengyel-ukrán határon kialakult helyzet miatt, Tuskhoz és Brüsszelhez könyörög megoldásért.

2024. február 22. 12:45
null

Több alkalommal is beszámoltunk a Mandineren a lengyel-ukrán határon kialakult blokádról. A lengyel gazdák február elején indítottak tiltakozási hullámot a határon: határblokáddal lépnek fel a Lengyelországot (is) elárasztó, rossz minőségű ukrán importgabona negatív hatásai ellen.

Mondani sem kell, hogy ez az ukrán félnek nagyon nem tetszik, Zelenszkij már korábban is megszólalt a témában, de úgy tűnik nem lett foganatja, ezért szerdán egy videóüzenetet tett közzé az X-en (korábban Twitter), amelyhez hosszas szöveget írt lengyelül. Ezt azoknak címezte, akik „még értik, mi a jelentése annak a szónak, hogy szolidaritás”.

Látunk egy kiterjedt és tisztességtelen átpolitizálást, ami kezdi lerombolni a közösen elért eredményeinket”

– Zelenszkij legalább is így látja azt, hogy az ukrán gabona ellenőrizetlenül árasztotta el Európát. „Ezt a gabonát nehézkesen termelik gazdáink, miközben Oroszország tovább folytatja agresszióját”.

Állítja, Ukrajna „igazságosan és pragmatikusan” akarja megoldani a helyzetet, köszönetét fejezi ki azon lengyeleknek, akik „megkülönböztetik a politikai manipulációt a nemzetbiztonság alapvető kérdéseitől”, majd ezután felhívást intézett Donald Tusk lengyel miniszterelnökhöz.

Donald, miniszterelnök úr, jöjjön a lengyel-ukrán határra! Andrzej, elnök úr, kérem támogassa ezt a párbeszédet! Ez nemzetbiztonsági kérdés”

– mondta. Hangsúlyozta: utasításba adta az ukrán kormánynak (ide értve a kormányfőt, az agrárminisztert, a védelmi minisztert), hogy február 24-ig bezárólag látogassanak a határra.

Sietett leszögezni, hogy az Európai Bizottságot is bevonná a párbeszédbe. „Ukrajna kérvénnyel fordul az Európai Bizottságoz, hogy küldjön egy képviselőt, aki részt venne a találkozón” – írta.

 

Nyitókép: X-képernyőfotó

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. február 22. 16:17
Ha a lengyeleknek eszük van szépen kivonulnak a gazdák mellé okot éppen eleget adtak ezek a férgek.
2024. február 22. 15:35 Szerkesztve
Majd ők megmagyarázzák, amikor a kombájnra tűzik a hülye fejét.
tiare76
2024. február 22. 15:08
Csak rá kell nézni arra az értelmes fejére... behányok tőle
Dixtroy
2024. február 22. 14:24
Most készülnek marihuánával is megszórni minket, még valyon milyen mocskos geciséget eszelnek ki "szoldáris" barátaink?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!