Lengyel gazdák öt ellenőrzőpontot zártak le az ukrán határon, több mint ezer kamion áll sorban

2024. február 13. 17:00

Komoly a fejfájás az ukránoknál.

2024. február 13. 17:00
Polish truck border blockade extended to another crossing

Az Állami Határőrszolgálat szóvivője az ukrán televízió non-stop háborús adásában beszélt arról, hogy hétfő délelőtt 10 óráig a lengyel gazdák két átkelőhelyet blokkoltak: a Jahodin és Rava-Ruszka ellenőrzőpontokat. Már 10 óra után folytatták a Sehinyi átkelőhely blokádját, és kiterjesztették akciójukat az Usztiluh és Uhriniv ellenőrzőpontokra – tette hozzá. 

Valójában ez az az 5 átkelőhely, ahol a teherautók forgalma le van tiltva Lengyelország területén” 

– emlékeztetett.

A szóvivő jelezte, hogy kevés kamion haladhat át, valójában egy óra alatt 1-2-3 teherautó tud átkelni a határon mindkét irányban mind Lengyelország, mind Ukrajna felé.

A lengyel gazdák korábban közölték: a lengyel hatóságok passzivitása az ukrán gabona behozatalával kapcsolatban nem hagy más lehetőséget számukra, mint a demonstrációt.

(via rbc.ua)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Omar Marques / ANADOLU / AFP

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robag7
2024. február 13. 19:14
Helyes. Csak így tovább. Azt a mérget még állatokkal sem szabadna megetetni.
atti64
2024. február 13. 18:26
HAJRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!! HERMETIKUSAN LEZÁRNI MINDEN HATÁRT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gullwing
2024. február 13. 18:16
A gazdák nem ballibcsi szavazók...😂😂
bondavary
2024. február 13. 18:04
Nem tudom, mit lép most Tusk. Könnyen elszállhat összetákolt koalíciójának pár százalékos többsége, ha keménykedni kezd a tüntetőkkel. Bár nem tudhatjuk, van-e még annyi kurázsi a lengyelekben, amennyi 1980-ban volt bennük. Igaz, azóta Walesáról is kiderült egy és más.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!