Ez a térkép mindent megmagyaráz: akár hónapokig is támadhatnak még az oroszok

2024. február 26. 11:20

Kiderült, hogy az ukránok milyen új védelmi vonalakat építettek ki.

2024. február 26. 11:20

A Mandiner korábban beszámolt be róla, hogy az orosz haderő elfoglalta Avgyijivkát. Ezt követően több szektorban is támadást indítottak:

megindultak Herszonban Krinkij ellen, Zaporizzsjában Robotine ellen, illetve Donyec megyében Avgyijivkától nyugatra és Mariinkától délnyugatra.

Úgy néz ki, hogy a Zaporizzsja megyében található Robotine elleni orosz támadás eddig még nem járt sikerrel. A falu azért fontos, mert visszafoglalása a 2023 nyári ukrán offenzíva egyik legnagyobb sikere volt.

Egy szombaton közzétett friss térkép szerint az elmúlt napokban leginkább Ivaniszkét ostromolják az oroszok, amelynek a bevétele jelentős előrelépést jelentene a közeli Csasziv Jar város megszerzése felé.

Arról eddig kevés térképet mutattak be, hogy az ukránok milyen védelmi vonalakat építettek ki az invázió megállítására, most azonban az orosz X-oldal bemutatta, hogy mi várja az orosz csapatokat a térségben. Az látszódik, hogy az ukránok mélyen, több vonalban építettek ki védelmi állásokat, amelyek nagyon nagy kihívás elé állíthatják az oroszokat.

Bár az oroszok csak annyit közöltek, hogy hosszú ideig is eltarthat még a támadás,

a Portfolio ebből azt a következtetést vonta le, hogy akár hosszú hónapokig is eltarthat Csasziv Jar bevétele.

A térképet itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CubaLibre
2024. február 26. 19:09
Az oroszok ősszel Harkov és Kijev bevétele után már Ogyesszában lesznek...minimum....
remi
2024. február 26. 17:44
Ez a csaszov-jar földrajzilag se egyszerű, van ott csatorna, folyó, mocsár, töltés, vasútvonalak meg minden egyéb amit katonailag hasznosítani lehet. Bár a ruszki előőrsök fizikailag közel vannak a településhez (1,5 kilométeren belül) de sztem nincs komoly szándékuk belemenni egy ostromba, az nagyon-nagyon nehéz lesz. Más frontszakaszokon könnyebben is lehet eredményt produkálni, de elterelésnek ez is jó.
Akitlosz
2024. február 26. 17:06
"Úgy néz ki, hogy a Zaporizzsja megyében található Robotine elleni orosz támadás eddig még nem járt sikerrel. A falu azért fontos, mert visszafoglalása a 2023 nyári ukrán offenzíva egyik legnagyobb sikere volt." Az egyetlen sikere volt. Az oroszok meg már elfoglalták Rabotino felét. Orosz csapatszállító páncélosok nyugatról kelet felé beviharzottak a falu közepébe tűz alatt tartva az ukránokat és gyalogságot pakoltak ki saját veszteség nélkül. Gyengébb már azon a szakaszon az ukrán ellenállás, mert a Nagy Ukrán Ellentámadás után kivonták onnan a legjobb ukrán csapatokat és átirányították azokat Avgyejevkába.
Akitlosz
2024. február 26. 16:58
Az oroszok több helyen is támadnak. 4-6 helyen. És nem lehet tudni, hogy melyik a fő támadás és melyik az elterelés. Ráadásul gyorsan tudnak változtatni a prioritásokon a helyzethez alakítva. Csaszov Jar tűnik a következő Bahmutnak, Avgyejevkának, de nem muszáj ehhez ragaszkodniuk az oroszoknak. Tehetik a súlypontot Zaporozsjéba is. Vagy akár Kupjanszkra is. Az oroszoknak sok lehetőségük van. Ez a mostani orosz hadvezetés nem olyan vaskalapos, mint a régi szovjet. Jóval rugalmasabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!