Friss térképen mutatjuk az oroszok előretörését: lélektani jelentőségű helynél zajlanak a harcok

2024. február 22. 14:24

Kiderült, hogy nagy mennyiségű ukrán erősítés is a régióba érkezett.

2024. február 22. 14:24

A Mandiner szombaton számolt be róla, hogy az orosz haderő elfoglalta Avgyijivkát.

Ezt követően viszonylag rövid időn belül több szektorban is támadást indítottak az oroszok: megindultak Herszonban Krinkij ellen, Zaporizzsjában Robotine ellen, illetve Donyec megyében Avgyijivkától nyugatra és Mariinkától délnyugatra.

Julian Röpcke, német újságíró szerdán már arról számolt be az X-oldalán, hogy az oroszok elfoglalták Pobjedát,

majd térképen keresztül mutatta be az orosz előretörést.

Úgy néz ki, hogy a Zaporizzsja megyében található Robotine elleni orosz támadás eddig még nem járt sikerrel. A falu azért fontos, mert visszafoglalása a 2023 nyári ukrán offenzíva egyik legnagyobb sikere volt – írja a Portfolio.

Az oroszok kiszorultak a külterületekre.

A feladat elérése végett nagy mennyiségű ukrán erősítés is a régióba érkezett: Orihiv felől megindultak a páncélosok, katonák.

Az orosz Rybar elemzőház szerint a 128-as és a 74-es deszantos dandár egy-egy zászlóalja, a 116-os harckocsizó dandár egy zászlóalja és a 44-es tüzérségi dandár egyik hadosztálya húzódott közelebb Robotinéhez.

A legújabb fejleményekről készült friss térképet itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: ALEXEY DANICHEV / POOL / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. március 10. 17:27
Kto znaet, sto znácsit POBJEDA? s z a b a d s á g b..meg s z a b a d s á g
akkor ki
2024. február 22. 17:06
Én szeretem a földrajzot, nagyjából tudom is, de ezen nem megyek el.
remi
2024. február 22. 17:05
Hülye cikk, hülye címmel. Semmiféle előretörés nincs, katonai nyelven az mást jelent. Ami van azok pozícióharcok, amikben a legtöbb frontszakaszon a ruszkik a kezdeményezők, de a hohol hadsereg még távolról sincs kimerülve, folyamatosan indulnak ellentámadások az elvesztett pozíciók visszaszerzésére, olykor sikerrel, legtöbbször meg nem, és még most is bőven tudnak csapatokat átcsoportosítani a kritikus(abb) helyszínekre. És -minden ezzel ellentétes híreszteléstől függetlenül- a hoholoknak van lőszere, ha kevesebb is mint amennyit ki tudnának lőni, de van. Avdejevkában is teherautószám hagyták hátra a lengyel és pakisztáni gyártású lőszert, meg sok egyebet is. Nagyon messze még ennek a vége.
lajajakab11
2024. február 22. 16:55
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!