Vészjóslóan előretört az orosz hadsereg: térképen mutatjuk a helyzetet!

2024. február 21. 16:57

Az oroszok már újabb település „felszabadítását” jelentették.

2024. február 21. 16:57
In this pool photograph distributed by Russian state agency Sputnik, Russia's President Vladimir Putin visits the Gorbunov Kazan Aviation Plant in Kazan on February 21, 2024.

A Mandiner szombaton számolt be róla, hogy az orosz haderő elfoglalta Avgyijivkát. Ezt követően több szektorban is támadást indítottak: megindultak Herszonban Krinkij ellen, Zaporizzsjában Robotine ellen, illetve Donyec megyében Avgyijivkától nyugatra és Mariinkától délnyugatra – írja a Portfolio.

Az oroszok eddig még nem értek el döntő áttörést a lap szerint.

Julian Röpcke, német újságíró viszont már arról számolt be az X-oldalán, hogy az oroszok elfoglalták Pobjedát,

majd térképen keresztül mutatta be az orosz előretörést.

Pobjeda egyébként csak egy négy utcából álló kistelepülés Marinka és Kosztnyanynivka közt.

Julian Röpcke bejegyzését itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: KRISTINA KORMILITSYNA / POOL / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2024. február 21. 23:59
Azt írja a nyújorktájmsz (shorthos gheorgh egyik faliújságja) hogy a hohol hadvezetés hibák sorozatát követte el avedejevkánál, pl. későn adta ki a kiürítési parancsot emiatt 800-1000 fő ruszki fogságba esett, a maradéknak pedig egy olyan út volt az egyetlen lehetőség a menekülésre amit 3 oldalról belőttek a ruszkik, úgyhogy rengeteg a halott is, plusz a hohol hadvezetés és a politika el akarja a veszteség mértékét titkolni a hátország és a "szövetségesek" előtt. Eztetet írja a nyújorktájmsz. Nincs kedvem megnézni mit írtak ugyanebben a szenny- vicc- és hecclapban tavaly ilyenkor, pedig érdemes lenne.
Martell 2
2024. február 21. 21:49
Nektek firkászoknak vészjósló, a normális emberek örülnek neki.
Akitlosz
2024. február 21. 21:21
"Lezárult egy fejezet: kivonultak az ukránok Avgyijivkából " Ja, kivonultak. 20% elmenekült, 25% megadta magát, 55% meghalt.
Stingary76
2024. február 21. 20:19
2014 óta a többségében orosz ajkúak által lakott területeken épített az ukrán bunker és állás rendszert. Ezek hamarosan átszakadnak. Jó esetben idén legalább lezárul a háború, rossz esetben csak jövőre. Az ukrán rezsim már agonizál, ennek a vezetésnek vége lesz hamarosan, de rengeteg szenvedést hagynak maguk után, a Nép szolgája.. Láthatjuk, hogy szolgálta a népet, népét ez a banda.. Elképesztő tudatlanok, brutálisak, másokat és a saját állampolgáraikat is semmibe vevő módon viselkedtek.. Kuleba meg lazán szivarozik, azt hiszi ő a Churchill, vagy a fasz tudja mit hisz magáról. Egyetlen ország vagy nemzet sem érdemel ilyen ostoba vezetést mint Ukrajna. Tönkre baszták az országot 30+ év alatt. Most pedig a végjáték zajlik.. Megvezethetik a fél világot, ócska fellépésekkel, hangzatos dumákkal, hazudozással, de az orosz pontosan jól tudja, hogy miként vegzálta a nemzeti kisebbségeket az ukrán rezsim, és ezért tette azt amit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!