Orbán szövetségese kikosarazta Zelenszkijt: Az ukrán „győzelmi terv” a harmadik világháborúhoz vezet

2024. október 18. 18:46

Szlovákia nem támogatja Ukrajna NATO-tagságát.

2024. október 18. 18:46
Zelenszkij

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / AFP

Ellentétes hatású lehet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „győzelmi terve”, és nem tartom jó ötletnek Ukrajna NATO-csatlakozásának felvetését – jelentette ki pénteken Brüsszelben Robert Fico kormányfő.

A Ma7.sk beszámolója szerint a szlovák miniszterelnök egyértelművé tette, hogy

Szlovákia nem támogatja Zelenszkij tervét

Megismételte, hogy Ukrajna EU-csatlakozását támogatja. A NATO-tagság, amely Zelenszkij elnök „győzelmi tervének” része, viszont a harmadik világháború kitöréséhez vezethetne Fico szerint. Szavai szerint ellentétes hatást válthat ki a terv, ezért megosztja a tagállamokat, így nem foglalt egyértelműen állást vele kapcsolatban az Európai Tanács.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor szövetségese szerint  az EU-csúcsnak három fő témája volt, az ukrajnai és a közel-keleti helyzet, valamint a migráció.

Fico megismételte, hogy Oroszország Ukrajna megtámadásával és területei elfoglalásával megsértette a nemzetközi jogot. Kifogásolja azonban azokat a javaslatokat, amelyek szerint Ukrajnának csatlakoznia kellene a NATO-hoz, vagy oroszországi célpontok elérésére is alkalmas közepes hatótávolságú rakétákat kellene szállítani Kijevnek.

Ezt is ajánljuk a témában

Az összes uniós vezető és Zelenszkij elnök jelenlétében kijelentettem, hogy racionális együttműködésre törekszünk Ukrajnával, amelynek nem öldöklés az eredménye, hanem a nehéz helyzetben levő emberek megsegítése” – magyarázta Fico.

Hozzátette, a következő, immár negyedik ukrán-szlovák együttes kormányülés januárban vagy februárban lesz Szlovákiában.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Treeoflife
2024. október 18. 20:20
Lukra futottak Ficó ellen elkövetett merénylettel a megbízók. Vélhetően újra nem próbálkoznak, mivel az túlzottan átlátszó lenne, és kiderülne a megbízók személye. De mivel sikertelen volt a kísérlet, szereztek egy "ádáz" ellenséget, és lehet, hogy véglegesen az Orbán által követett irányvonalnál fog maradni. Fico soha nem volt a barátunk, de pragmatikus a normalitás szemszögéből, és erre van szükség a mai politika színterén. Ha a magyar nemzetiségű állampolgáraikat nem hozzák hátrányos helyzetbe, és továbbra is korrekt marad velünk szemben, nem kívánhatunk jobb szlovák kormányfőt. Az ukránokról alkotott álláspontja pedig tisztességes. Az EU-s tagságukat támogatja, a NATO-hoz való csatlakozást viszont nem. A háború előtt Magyarország álláspontja is ez volt, tehát nem képvisel ő sem velünk ellentétes oldalt. Ha az ukrán állam megmarad, és Kárpátalja visszakapja a jogait, mi sem fogunk másként dönteni. De a háború még tart, várjuk ki a végét.
sexykitty-5000117
2024. október 18. 20:12
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­­k­­e­l­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­z­­­e­x­i­­ ­­p­u­­n­c­­­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
sexykitty-5000117
2024. október 18. 20:11
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­­é­k­e­l­­­d­­ ­a­ ­­­s­z­e­­­x­i­ ­p­­u­n­c­­­i­­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
snfbvksan
2024. október 18. 20:04
Ukrajna EU-csatlakozását támogatja Mert annyira tiszteli az Európai Értékeket. A kisebbségek jogait, az emberi jogokat, az élethez való jogot (pl. az övét), és persze kiválóan működő demokrácia, jogállam, mentes a korrupciótól. Ugye, Fico?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!