Váratlan kijelentést tett az orosz-ukrán háborúról Robert Fico

2024. október 16. 15:24

A szlovák miniszterelnök megígérte, az Európai Tanács ülésén elmondja, mikor érhet véget a háború.

2024. október 16. 15:24

Nyitókép: Sergii Kharchenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

„Az ukrajnai háború hamarosan véget ér” – jelentette ki Robert Fico az EU-csúcs előtt, és előrevetítette, hogy az Európai Tanács ülésén elmondja majd, ennek várható időpontját is. A szlovák miniszterelnök azt követően nyilatkozott így, miután „ismét felmerült Ukrajna NATO-ba való meghívásának témája”

Fico ugyanakkor hozzátette,

ez a meghívás nem lesz ingyenes”. 

 – írta az Ukrajinszka Pravda.

A szlovák politikus ezután Ukrajnának „igazságos békét” kívánt, de feltette a kérdést, hogy a jelenlegi körülmények között lehetséges-e ezt elérni.

A lap beszámolója szerint Fico ismét leszögezte, kormánya támogatja Ukrajna területi integritását, és minden olyan béketervet, amelyet a konfliktus megoldására javasolnak. Majd azt is hozzátette, hogy a béketárgyalások a közelgő kínai látogatásának napirendjén szerepelnek majd.

Ezt is ajánljuk a témában

Oroszországgal is kiegyensúlyozott kapcsolatra törekszik

Robert Fico ugyanakkor kijelentette, mindig is kiegyensúlyozott kapcsolatra törekedett Oroszországgal is. Úgy vélekedett, el kell ismerni, hogy az oroszok nem fogják elhagyni a Krímet, a donyecki és luhanszki területeket, egyre több területet foglalnak el, és 

a konfliktusnak nincs katonai megoldása.

Végül hozzáfűzte: Szlovákia továbbra is kész humanitárius segítséget nyújtani a háború sújtotta országnak, ugyanakkor elvárják, hogy Ukrajna együttműködjön Szlovákiával az olaj- és gázimport terén – idézte Ukrajinszka Pravda.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2024. október 16. 16:36
Novicsok-5 Ugyan már. Szövegének újdonsága, jelentősége, érdeme nulla. Valamit mondania kellett a héten, tipikus haver....
johannluipigus
2024. október 16. 16:30
Vicces, mikor Szlovákia miniszterelnöke területi integritás elve mellett teszi le a garast 100 évvel a trianoni békeszerződés után.
Ehetős Odó
2024. október 16. 16:25
Én is támogatom U Krajina területi integritását. Az 1891-es határok között.
Ma is bukik a Zorbán...
2024. október 16. 16:16
Ez egyáltalán nem hangzik jól. Fico visszatáncol? Korábban azt mondta, nem lehet szó a bábrzesim NATO-hoz való csatlakozásáról. De az, hogy "nem lesz ingyenes", nem jelenti azt, hogy "nem lesz".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!