Magyarország egyre erősebb: hat országgal akadályozná meg a harmadik világháborút

2024. október 24. 11:37

Több ország kezeli óvatosan Ukrajna egyik fő követelését.

2024. október 24. 11:37

Nyitókép: ANGELA WEISS / AFP

Nem az USA és Németország az egyetlen szövetségi tag, aki ellenzi Ukrajna azonnali meghívását a NATO-ba. Erről a Politico október 23-án, szerdán számolt be saját forrásaira hivatkozva – szemlézte a brüsszeli lap cikkét a Korrespondent.

A lap szerint a NATO-ban még legalább öt olyan állam van, amely nem hajlandó elősegíteni a Volodimir Zelenszkij elnök által előterjesztett Győzelmi Terv első pontjának – Ukrajna azonnali NATO-meghívásának – teljesítését. Megjegyezték, hogy Magyarország és Szlovákia is ellenáll, de ők más kiindulópontból indulnak ki.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor magyar miniszterelnök megakadályozta az Ukrajna felfegyverzésére szánt uniós pénzeket.

Három másik, a Politico beszélgetőpartnerei szerint, „tétovázik és az USA és Németország háta mögé bújik”. Belgiumról, Szlovéniáról és Spanyolországról van szó – idézte fel a Korrespondent.

Vezetőik „látszólag támogatják az ötletet, amíg annak elvont körvonalai vannak, de egyre ellenállóbbak lesznek, amikor a meghívás konkrétabb kilátásba kerül.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000124
2024. október 24. 14:35
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­­é­­­k­­e­­l­d­­­ ­­a­ ­­­s­­­z­­­e­­x­­­i­­ ­­p­u­­­n­c­­i­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
llnnhegyi
2024. október 24. 14:34
dr miniszterelnök Derby-győztes lovon nyargal. A háború pártiak döglött lovon.
balbako_
2024. október 24. 13:54
Európa kormányai meddig mehetnek szembe Európa népeinek az akaratával? Orbán mellé előbb suttyomban, majd népeik nyomására egyre többen kezdenek kiállni a háború és a migráció kérdésében.
Treeoflife
2024. október 24. 13:50
Az USA és a németek pontosan tudják, hogy mit kockáztatnának az ukránok NATO-hoz való azonnali csatlakozásával. A többi tartózkodó pedig csak gondolkodik ezen. Viszont az összes többi sem akar háborút, ellenben tisztában vannak azzal, hogy Magyarország minden ilyen kísérletet határozottan megakadályoz, tehát kockázat nélkül lehetnek "jófiúk", mert nem kell "fekete báránynak" lenni. Kétszínű taktikát folytatnak, látszólag hülyíthetik az állampolgáraikat a politikusok, amivel az otthoni támogatást nem kockáztatják, és nem kell renitens tagállamnak sem mutatni magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!