Riadót fújt a német lap Orbán miatt – ezzel a húzással valóban véget érhet a háború

2024. október 19. 22:34

Donald Trump lehetséges tervéről is lerántotta a leplet a Süddeutsche Zeitung.

2024. október 19. 22:34

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Orbán Viktor sikeresen blokkolta a vonatkozó határozatot a kéznapos brüsszeli EU-csúcson, így az Egyesült Államok nem tud részt venni az Ukrajnának szánt hitelcsomagban. Ez pedig a republikánus jelöltnek, Donald Trumpnak kedvez – állapította meg a Süddeutsche Zeitung.

Ezt is ajánljuk a témában

A német lap itt azonban nem állt meg. Mint a portál kapcsolódó cikkéből kiderül: nehezményezik azt is, hogy Orbán Viktor soros elnökként a nyár folyamán ellátogatott Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, arról viszont egyáltalán nem tesz említést, hogy a kormányfő a másik háborúban álló országba, Ukrajnába is ellátogatott, ahol Volodimir Zelenszkij elnökkel is tárgyalt.

Riadót fújt a lap

A német lap a fentiek kapcsán mindenesetre arra a következtetésre jutott, hogy ha az Egyesült Államok nem tudja továbbra is támogatni Ukrajnát, akkor a megtámadott ország komoly pénzügyi nehézségek elé nézhet. A portál szerint ez ráadásul ugyancsak Donald Trumpnak kedvezhet, aki a Süddeutsche Zeitung szerint akkor tudna eredményesen közvetíteni a háborúban álló felek között, ha Ukrajna kapitulációra kényszerülne.

Az Egyesült Államok volt elnöke számos alkalommal beszélt már róla, hogy minél hamarabb szeretné megoldani az orosz–ukrán háborút,

sőt annak is hangot adott már, hogy amennyiben 2020-ban is őt választják meg az USA elnökének, akkor ez a háború ki sem tört volna – mutat rá a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeressZoltán
2024. október 20. 00:40
A féligazság hazugság.
anna bolena
2024. október 19. 23:34
Nem elég, h ssemmitmondó, gagyi a szemlézett német cikk, a mandi még hülye címet is ragasztott hozzá.
sexykitty-5000117
2024. október 19. 23:33
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­­k­e­l­d­ ­a­­­ ­s­­­z­­e­­­x­­i­­­ ­­­p­­­u­­­n­­c­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
ubulka57-2
2024. október 19. 23:31
A német sajtó értékelhetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!