Levél az amerikai hadseregből: nagy háború kell Putyinnal szemben

2024. október 11. 20:44

A tárgyalás nem fog békéhez vezetni az amerikai hadsereg egyik őrnagya szerint.

2024. október 11. 20:44
Armed Forces Day Parade In Poland

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az Economist közölte a Robert Rose őrnagy által megírt levelet, amelyben a katonai vezető elég sarkos álláspontot fogalmazott meg az orosz-ukrán háború kimenetelével kapcsolatban. Az őrnagy szerint ugyanis a tárgyalások nem fognak békét eredményezni. Véleménye szerint a háború kiterjesztése általi győzelem lehet az egyetlen megoldás.

A nagy háború, mint megoldás

A tárgyalásokban való reménykedés nem stratégia. Már régen túl vagyunk a korlátozott, kabinetháborúk korszakán

– írta Robert Rose, hozzátéve, hogy „hacsak Putyin nem néz szembe egyértelműen a vereséggel, akkor nem lehet őt ésszerű békére kényszeríteni. Bármilyen alkut is fogadna el, az csak Ukrajna végső leigázásának eszközeként szolgálna.”

Polish Armed Forces Day Celebrated In Warsaw, Poland
Forrás: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az amerikai őrnagy szerint az Ukrajnával való konfliktus folytatása kimerítené Oroszországot, és rendszerének összeomlását kockáztatja. A félmegoldásokkal való próbálkozás viszont csak megerősítené Putyint, és meghosszabbítaná a konfliktust. Az őrnagy szerint ezek a „félmegoldások” (tárgyalások) csak megerősítenék Putyin birodalmi törekvéseit.

A győzelmet nem lehet helyettesíteni.

– tette hozzá.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000109
2024. október 11. 23:52
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­­k­­­e­­­l­­d­ ­a­­­ ­s­­­z­­­e­­x­­i­­ ­­p­­u­­n­­­c­­­i­­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Kristály
2024. október 11. 23:48
A háborút valahogy át kellene terelni Amerikába mert ott jobban tudnák élvezni élőben a dolgot.
polárüveg
2024. október 11. 23:37
Inkább nagy pofon kell az őrnagy úrnak, és minden háborút akarónak, hogy végre felébredjen. Őrnagy úr tisztában van az USA Army személyi állományának minőségével vajon? Tisztában van a NATO seregek és hadiraktárak, katonai potenciálok és gyártókapacitások valós mértékéről és állapotáról? Tisztában van azzal, hogy a NATO országok társadalmai hogy állnak egy háborúhoz? És a bónusz: tisztában van azzal, hogy az ellenségnek tekintett ellenfélnél hogyan vannak ugyanezek? Akkor még nem ejtettünk szót olyan fegyverekről, amelyekkel csak az ellenfél rendelkezik. Szóval bocsánat a maflás pofonért, de olcsóbb ébresztő, mint egy tripla kávé...
Gubbio
2024. október 11. 23:37
Kíbicnek semmi sem drága. Különösen mások élete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!