A Vatikánban fogadta Zelenszkijt Ferenc pápa

2024. október 11. 18:52

Zelenszkij a pápa segítségét kéri az Oroszországban fogva tartott ukrán hadifoglyok kiszabadításában.

2024. október 11. 18:52
null

Nyitókép: Handout / VATICAN MEDIA / AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken a Vatikánban folytatott találkozón Ferenc pápa segítségét kérte, hogy segítse az Oroszország által fogva tartott ukránok szabadon engedését – írta meg a Reuters. Zelenszkij, aki európai fővárosokat látogat meg, hogy megvitassa az Oroszországgal folytatott háborúra vonatkozó „győzelmi tervét”, elmondta, hogy meghívta a Vatikánt is egy hadifoglyokról szóló konferenciára, amelyet a hónap végén Kanadában tartanak majd.

Számítunk a Szentszék segítségére az orosz fogságba esett ukránok visszahozásában

– írta Zelenszkij a közösségi oldalán, hozzátéve, hogy ez volt a pápával folytatott 35 perces megbeszélés fő témája.

A Vatikán közleménye nem részletezte a pápa és Zelenszkij találkozóját, de megjegyezte, hogy az ukrán elnök és a Vatikán diplomáciai vezetője között lezajlott megbeszélés a háború jelenlegi állásáról és annak „lezárási lehetőségeiről” szólt. Ez volt Zelenszkij második személyes találkozója Ferenc pápával négy hónapon belül, előzőleg a G7 dél-olaszországi csúcstalálkozóján találkoztak júniusban.

A találkozó végén Ferenc pápa egy bronzból készült műalkotást ajándékozott Zelenszkijnek, amelyen egy madár mellett egy virág látható, a következő felirattal: „A béke törékeny virág.”  Zelenszkij egy olajfestménnyel ajándékozta meg a pápát, amely egy gyermeket ábrázol az ukrajnai Bucsa romjai között.

Bucsa városát 2022 tavaszán 33 napig tartották megszállva az orosz erők, akiket Ukrajna és a Nyugat háborús bűnökkel vádol, amit Moszkva tagad.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000108
2024. október 11. 21:21
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­­é­­k­e­l­­d­­­ ­a­ ­­s­z­­e­­­x­­i­ ­­p­­­u­n­­c­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
tippan
2024. október 11. 21:16
Öreg már hozzá Ferenc pápa. Rambot keresse.
Obsitos Technikus
2024. október 11. 20:32
Remek koldulókörutat állítottak össze Zselének: Dubrovnik - London - Párizs - Róma - Berlin. https:// www.flightaware.com/live/flight/URABA
Novicsok-5
2024. október 11. 20:17
Harmadnapon feltámadt, mi?🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!