Elkezdődött: Izrael megtámadta Libanont

2024. október 01. 05:46

A hadsereg addig folytatja műveleteit, „amíg el nem éri háborús céljait”.

2024. október 01. 05:46
null

Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Az izraeli hadsereg kedd hajnalban bejelentette, hogy korlátozott katonai műveleteket indított Libanonban, az izraeli határ mentén. A hadsereg közleménye szerint 

az ország déli részén végrehajtott műveletekben a Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezethez tartozó célpontokat támadnak. 

Az X közösségi felületen közzétett tájékoztatás szerint pontos felderítési információkon alapuló, célzott szárazföldi razziákról van szó. A szárazföldi erőket repülőgépekkel és tüzérséggel támogatják – tették hozzá.

Olyan célpontokról van szó, amelyek a határhoz egészen közeli településeken helyezkednek el, és „közvetlen veszélyt jelentenek az észak-izraeli közösségekre” – áll a közleményben. Megerősítették azt is, hogy 

a hadsereg addig folytatja műveleteit, „amíg el nem éri háborús céljait”, 

és továbbra is mindent megtesz az izraeli polgárok megvédése érdekében, továbbá azért, hogy az északi térségekben lakók visszatérhessenek otthonukba.

Izrael már az elmúlt két hétben rendszeres légitámadásokat indított az Irán támogatását élvező Hezbollah ellen Libanonban. Joáv Galant védelmi miniszter hétfőn jelezte, hogy hamarosan megkezdődik a Hezbollah elleni „háború következő szakasza”, amely lehetővé teszi az észak-izraeliek hazaköltözését.

Az izraeli hadsereg szóvivője hétfő este megerősítette, hogy 

a határhoz legközelebb eső három izraeli települést zárt katonai területnek minősítették. 

Az amerikai külügyminisztérium nem sokkal a hivatalos izraeli közlés előtt beszámolt arról, hogy Izrael korlátozott hadműveletekről tájékoztatta libanoni területen.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 01. 09:15
A “Béketábor” megint akcióban. Reméljük, a doktorminiszterelnökúr elsőként küldött táviratot, amiben támogatásáról biztosítja Netanjahu barátját. Vagy ha netán az európai közösség próbálja majd csillapítani a konfliktust, ő lesz a “ tüske a köröm alatt, a bot a küllők között”, mint a másik, orosz barátja esetében.
strz-123
2024. október 01. 09:08
Izrael háborús célja egy nagyobb Izrael, aminek területén nincsenek arabok, szinesbőrűek és nincs sok keresztény sem. Először Gázai népirtás, mert október 7 -Hkrrramasz. Azután a West Bank tisztogatása, ahol ugyan nincs Hamasz, de a hülye fehér ember úgysem szól hogy olyan embereket öldököl Izrael akik semmiben sem bűnösök. Most Libanon. A következő évtizedekben még várhatóak olyan terrotámadások Izrael ellen, amik eredményeképpen Izrael újabb területeket csatol magához Egyiptomtól vagy Jordániától. Izrael mint áldozat, egyszerűen nem tehet mást...mint megteremti Nagy-Izraelt. Amihez neki elég indok az, hogy néha visszaütnek azok akiket minden ok nélkül gyilkol és pusztít. Ő áldozat. Nincs mese. Mert különben antiszemitizmus.
survivor
2024. október 01. 08:50
024 Azt teszik amit az USA Irakban. Baj ? Bagdad bombázása ? Hmmm ???
Hobby024
2024. október 01. 08:45 Szerkesztve
Azért itt valahol kilóg a lóláb! Emlékezzünk! Kezdődött a Hamasz terrorista akciójával Izraelben. Válaszul Izrael bombázni kezdte Gázát. Válogatás nélkül civil létesítményeket (kórházakat, iskolákat, lakónegyedeket) mondván ott bujkálnak a terroristák. Két hónap alatt több gyerek halt meg Gázában, mint két év alatt az összes civil Ukrajnában. Minő meglepetés, megjelent a béke angyala, a demokrácia letéteményese az USA is. Izrael és az USA szerint minden gaz akció mögött Irán áll. A zsidók tettek és tesznek is azért, hogy a galád Iránt megfékezzék, sorra likvidálják az hezbollah vezetőket. És ez nem terrorizmus. Most Libanont támadják meg. Természetesen az USA több ezer katonával és haditechnikával őrzi a demokráciát. A cél, mint Ukrajnában, belekényszeríteni Iránt a háborúban. Ukrajna talonba került és már csak a közel keleti térség a fontos. Ki kiált itt békéért? Ebből hamarabb lesz világháború, mint Ukrajnából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!