Közeleg a háború: bevonulhat Izrael Libanonba

2024. szeptember 26. 10:26

Fokozódik a zsidó állam és a Hezbollah konfliktusa, az izreli hadsereg parancsnoka szerint szárazföldi hadműveletek kezdődhetnek Libanon földjén.

2024. szeptember 26. 10:26
null

Fotó: izraeli Merkava tankok sorakozója (JALAA MAREY / AFP)

 

A nyílt háború határán van Izrael és a Hezbollah – aminek áldozata ismét Libanon lenne.

Herzi Halevi, az izraeli hadsereg parancsnoka azt közölte

a Libanont ért izraeli légi csapások a Hezbollah infrastruktúráját célozták,

és a cél az volt, hogy megágyazzanak egy potenciális szárazföldi hadműveletnek, vagyis az izraeli hadsereg bevonulásának Libanon területére. Halevi szerint a hadműveletek célja az is, hogy az észak-izraeli lakóhelyeikről evakuált izraeliek tízezrei visszatérhessenek otthonaikba.

„A Libanonba való behatolás meg fogja mutatni, mit jelent egy professzionális, képzett és harcedzett hadsereggel való szembenézés” – jelentette ki az izraeli parancsnok.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök közölte: hazája nem fog nyugodni, amíg az észak-izraeli lakosok vissza nem térhetnek otthonaikba. „Nem mondhatok el mindent, mit csinálunk, de valamit igen: elszántak vagyunk, hogy biztonságban visszaköltöztethessük lakosainkat az otthonaikba”. Hozzátette: 

Olyan csapásokat mérünk a Hezbollahra, amiket el sem tudnak képzeni. Erővel és okosan fogjuk csinálni.”

Az izraeli hadműveletekre azután kerül sor, hogy az előző héten Hezbollah-tagok ezreinek robbant fel a csipogója, majd pedig a walkie-talkie-k és rádiók is sorra kerültek. Izrael nem ismerte el közvetlenül a felelősségét a robbantásokért, de mindenki kész tényként kezeli, hogy egy nagyszabású izraeli akcióról van szó, ami megrendítette a Hezbollah működését.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 18:34
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­­­k­­­e­­l­­d­ ­­­a­­ ­s­­z­­­e­x­­i­­­ ­­­p­­u­n­­­c­i­­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
0123456789-2
2024. szeptember 26. 16:08
A 2006-os megállapodásnak megfelelően a Hezbollah fegyvereseinek minimum 30 km-re kellene lenniük Izraeltől. A Hezbollahnak nem lehetnének rakétái, viszont 120-150 ezerrel rendelkezik. Ennyit ér az ENSZ, garantálták a 2006-os megállapodás betartatását. Az esetleges tűzszünet a Hezbollahnak lenne jó, rendezné a szétzilált sorait.
EX_Terminator
2024. szeptember 26. 15:42
Ha a libanoni államnak egy csöpp kis esze is van, most fejezik le a hezbollahot, saját maguk.
chief Bromden
2024. szeptember 26. 11:41
Ezt megszívták, minek avatkoztak bele. Most vívhatják az irániak proxy háborúját. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!