Büszkélkednek az ukránok: az Európai Unió megtalálta az utat Magyarország ellen

2024. október 07. 08:49

Nem az Európai Békealapból finanszírozza majd az EU Ukrajna katonai támogatását, így elegendő a többségi döntés, azaz Kijev Magyarország vétója ellenére megkaphatja a 35 milliárd eurót.

2024. október 07. 08:49

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

 

Az Európai Unió megváltoztatja a békefenntartási eszközön keresztül nyújtott katonai támogatás finanszírozási modelljét, hogy megkerülje Magyarország vétóját – írja elégedetten az ukrán Korrespondent.

Az EU azt tervezi, hogy az Európai Békealapot nem az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás fő eszközeként fogja használni

– állítja a cikk. Az ukránok emlékeztetnek, az uniós költségvetésből finanszírozott programok esetén elegendő lesz a többség egyetértése, azaz Magyarország hiába ellenkezik majd, Kijev megkaphatja a várt 35 milliárd eurót.

A politikai döntést vélhetően szerdán hozzák meg, amikor összeülnek az Unió nagykövetei.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
billysparks
2024. október 07. 10:54
Ennyi pénzből, amennyi ukrajnára költöttek az egész keleti régiót fel lehetett volna zárkóztatni a nyugati szintre. De ez nem volt opció.
kastellorizo
2024. október 07. 10:50
Ó, hogyne, csakúgy előhúznak 35 milliárdot. Azt miből veszik el? Mire jut kevesebb forrás?
google-2
2024. október 07. 10:27
Vajon ebből a 35 millárd euroból hány halottat, sebesültet lehet kihozni? Mert erre megy ki a játék, nem? Az emberi életnek nincs, csak a fegyvereknek van ára, értéke.
europész
2024. október 07. 10:24
Aztan majd rinyalhatnak ha abbol egy petakot sem kapnak vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!