Brutális hajsza a Hezbollah új vezetője után: Izrael ismét lángba borította a főváros déli részét

2024. október 04. 06:18

Izraeli források szerint a bejrúti célpont Szafieddin lehetett, akit a Hezbollah következő vezetőjének tartanak.

2024. október 04. 06:18
Israeli airstrikes on southern Beirut continue

Nyitókép: Ramiz Dallah / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

A Guardian értesülése szerint Izrael péntek esti légicsapásainak feltehetően Hásim Szafieddint volt a célpontja, akit Naszrallah utódjaként tartanak számon. Az izraeli hadsereg (IDF) az elmúlt hét legintenzívebb offenzíváját indította el csütörtök este és péntek hajnal között, majd az éjszaka folytatta támadásait Libanonban.

Az izraeli források szerint a célpont Szafieddin lehetett, akit a Hezbollah következő vezetőjének tartanak, miután a múlt héten meghalt szervezet vezetője Haszan Naszrallah.

Israeli airstrikes on southern Beirut continue
Füst és lángok emelkednek Dahieh területe fölé, miután az izraeli hadsereg légicsapásokat hajtott végre a libanoni főváros, Bejrút déli részén 2024. október 03-án. Forrás: Bruno Thevenin / ANADOLU / Anadolu via AFP

A támadás előtt az IDF figyelmeztetést adott ki, és evakuálásra szólította fel a lakosokat Bejrút déli részén, Dahije városrész két épületének környékén. Szafieddin, aki a Hezbollah ügyvezető tanácsának vezetője, szakértők szerint a legesélyesebb jelölt a szervezet új vezetői posztjára. A brit lap értesülései szerint a péntek éjjeli robbanások hangja és a füstfelhők hasonlítottak a múlt heti, Naszrallah elleni támadás során tapasztaltakhoz.

Minderről videó is készült, itt tekinthetik meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion8
2024. október 04. 09:05
Már várom amikor a zsidó nácik után indul a hajtóvadászat úgy mint a anno a német kollégák után. Nem lesz hova menekülni amikor a cionista kártyavár összeomlik...
gyzoltan-2
2024. október 04. 08:57
A világnak már illene tudomásul vennie, akit a zsidóság legyilkolásra szán, annak nincs menekvése! Legyen az Hezbollah vezető, vagy akár maga Jézus... Nincs menekvés, a zsidó uralom totális!
sexykitty-5000103
2024. október 04. 08:26
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­­é­­­k­e­­l­d­ ­a­­ ­s­­z­e­­­x­­i­­­ ­p­­u­n­­c­­­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Zolotarjov
2024. október 04. 08:21
A Jelenések könyvének korát éljük..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!