A németek már a dátumot is kijelölték: ekkora támadhatja meg Oroszország a NATO-t

2024. október 14. 12:59

A NATO vezetői rendszeresen tanácskoznak arról, hogy Oroszország készülhet egy NATO elleni háborúra.

2024. október 14. 12:59
null

Nyitókép: Vyacheslav PROKOFYEV / POOL / AFP

Oroszország legkésőbb az évtized végére készen áll majd arra, hogy megtámadja a NATO-t – jelentette ki Bruno Kahl, a német Szövetségi Hírszerzési Hivatal (BND) feje egy parlamenti meghallgatáson. Minderről a Portofolio számolt be.

Az orosz erők olyan helyzetben lesznek legkésőbb az évtized végén, hogy meg tudják támadni a NATO-t

– mondta el Kahl.

Arra is kitért, hogy a Kreml jelenleg is ellenségének tekinti Berlint, a hibrid támadás pedig már megkezdődött Európa ellen, melynek fókuszpontja Németország.

A NATO vezetői rendszeresen tanácskoznak arról, hogy Oroszország készülhet egy NATO elleni háborúra: szinte hetente hangzanak el olyan kijelentések, amelyek szerint Moszkva a következő években megtámadhatja a katonai szövetséget. A Kreml ezeket a véleményeket nevetségesnek tartja, és folyamatosan hangsúlyozza, hogy teljesen értelmetlen lenne háborúzni a NATO-val. Vlagyimir Putyin elnök néhány hónappal ezelőtt egyértelműen kijelentette, hogy az orosz hadsereg hagyományos eszközökkel nem lenne képes legyőzni a NATO-t.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
megtat
2024. október 14. 16:05
Jó lenne, ha az a nagyeszű, aki éppen belengeti azt, hogy az oroszok meg fogják támadni a NATO-t, elmagyarázná már azt is egyúttal, hogy az oroszok ezt miért is tennék, mi a f..zt nyernének vele? A hagyományos fegyverekkel esélyük sem lenne (lásd. Ukrajna), a nukik bevetéséhez pedig Putyin sem elég őrült.
Dixtroy
2024. október 14. 15:35
"Arra is kitért, hogy a Kreml jelenleg is ellenségének tekinti Berlint, a hibrid támadás pedig már megkezdődött Európa ellen, melynek fókuszpontja Németország." Ez így is van, csak éppen a támadó az usa (lásd Északi Áramlat) nem pedig az oroszok. És mivel Berlin tudja, hogy az amcsik voltak, és nem tesz semmit, az a legkevesebb, hogy az oroszok ellenségesnek tekintik.
SpaniferRoland
2024. október 14. 15:31
Az biztos, hogy az oroszoknak van tervük egy NATO támadásra vonatkozóan és ebben Anglia, a baltiak és Lengyelország lesöprése van az első helyen,parittyával és karikás ostorral,mikor a nato jól kiröhögte magát feldugják putyinnak a 2004 es análintrudert.hitlernek is nagy tervei voltakDDDDDigaz nyikolaj?DDDDD
Galerida
2024. október 14. 15:09
Az biztos, hogy az oroszoknak van tervük egy NATO támadásra vonatkozóan és ebben Anglia, a baltiak és Lengyelország lesöprése van az első helyen. A németek tiszta szívvel behódolnak, a franciák kollaboráns kormányt alakítanak, a románok pedig megkötözve átadják nekik az amerikai katonákat és a támaszpontok kulcsait...gázolaj nélkül! A többi meg le van....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!