Tűzzel játszik Amerika: Putyinék tiltakoznak egy a határuknál készülő NATO-hadgyakorlat miatt

2024. október 12. 07:40

Az orosz fél határozott tiltakozását fejezte ki a tervek ellen.

2024. október 12. 07:40

Nyitókép: Dmytro Smolienko / NurPhoto / 

Az orosz fél határozott tiltakozását fejezte ki a moszkvai japán nagykövetségnél Tokió tervei ellen, miszerint november elején közös hadgyakorlatokat tartanak az Egyesült Államokkal, többek között Hokkaido szigetén, Oroszország határaihoz közeli területeken – írja az MTI az orosz külügyminisztérium közleménye alapján.

A minisztérium figyelmeztette a japán diplomáciai képviseletet, hogy 

elkerülhetetlenek lesznek a megfelelő ellenintézkedések Oroszország védelmi képességeinek erősítése és szuverenitásának védelme érdekében”.

Emellett hangsúlyozták, hogy „nem helyénvalók Japán azon kísérletei, hogy »aggodalmát« fejezze ki az orosz intézkedések miatt”.

A közleményben azt is kiemelték, hogy az ilyen hadgyakorlatok elfogadhatatlanok, és évről évre egyre nagyobbak, részben azért, mert a régióhoz nem tartozó NATO-tagállamok is részt vesznek bennük.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
titi77
2024. október 12. 11:58
az orosz-kínai tandem éppúgy gyakorlatozhatna a kubai partoknál. az usa meg nézhetné az első sorból. kiváncsi vagyok mekkora lenne a ribillió!
sexykitty-5000109
2024. október 12. 11:53
🍓 ️ ­­É­­­r­t­é­­­k­­­e­l­d­­­ ­­a­ ­­­s­­z­e­x­i­ ­p­­u­­­n­­­c­­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
B_kanya
2024. október 12. 11:47
"RasPutin 2024. október 12. 11:20 Mint mondta, Moszkvának az általa aláírt 1994-es budapesti memorandum értelmében tiszteletben kell tartania Ukrajna szuverenitását és területi épségét." ...legyen "jatsz" a miniszterelnök and fuck the EU,
RasPutin
2024. október 12. 11:20
B_kanya 2024. október 12. 11:13 RasPutin Folytatom fidesz patKánya. """Truss bízik abban, hogy moszkvai tárgyalása hozzájárul az európai biztonság megerősödéséhez, és az állandó ENSZ BT-tag Nagy-Britannia képviseletében felszólította Oroszországot, hogy hagyjon fel a hidegháborús retorikával, valamint arra, hogy térjen vissza a diplomácia útjára és a NATO-val történő párbeszédhez. Mint mondta, Moszkvának az általa aláírt 1994-es budapesti memorandum értelmében tiszteletben kell tartania Ukrajna szuverenitását és területi épségét. Az 1994-ben aláírt budapesti memorandumban az Egyesült Államok, Oroszország és Nagy-Britannia garantálták Ukrajna határait, cserébe azért, hogy Ukrajna csatlakozzon az atomsorompó-szerződéshez.""""
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!