Annyira megtetszett a németeknek Zelenszkij „béke terve”, hogy Scholz újabb fegyverszállítmányt jelentett be

2024. október 12. 06:29

A nagy hatótávolságú fegyverek bevetésének engedélyezését is sürgeti az ukrán elnök.

2024. október 12. 06:29
null

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan 

Németország 1,4 milliárd eurós (azaz 560 milliárd forintos) katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig – jelentette be Olaf Scholz német kancellár Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteki berlini látogatásán.

Az Inforstart cikke szerint mindez jelzés Oroszország számára, hogy az időhúzás terve nem fog működni, és 

a Nyugat nem hagy fel Ukrajna támogatásával 

– mondta Zelenszkijnek a német kancellár. Németország a légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket, ezen belül belga, dán és norvég hozzájárulást is tartalmazó újabb segélycsomagot az év végéig szállítja le.

Az MTI közleménye szerint Scholz közölte, a találkozón az ukrán elnökkel egyetértettek abban, hogy Oroszországnak is részt kell vennie az ukrajnai békekonferencián. „A békét csak a nemzetközi jog alapján lehet biztosítani, óriási erőfeszítések árán” – mondta a német kancellár, hozzátéve, hogy nem fognak belemenni egy Oroszország által diktált békébe.

Zelenszkij köszönetet mondott Scholznak országa támogatásért Oroszországgal szemben, és felbecsülhetetlen értékűnek nevezte a berlini vezetéstől kapott légvédelmi felszereléseket. „Németország másoknál több segítséget nyújtott hazánknak a légvédelmi rendszerek terén” – mondta Zelenszkij a találkozón. „Ezek a tények, ezzel ukrán életek ezreit mentették meg, védelmet nyújtva városainknak és falvainknak az orosz terrorral szemben” – tette hozzá.

Az ukrán elnök a héten mutatta be „győzelmi tervét” európai szövetségeseinek, amely a háború befejezése mellett nagy hatótávolságú fegyverek bevetésének engedélyezését is sürgeti az orosz területekre való mélyebb behatolás érdekében. „Számunkra kulcsfontosságú, hogy a támogatás mértéke a következő évben se csökkenjen” – emelte ki Zelenszkij a berlini kancellária épületénél, ahol immáron negyedik alkalommal találkozott a német kancellárral.

A nap folyamán bemutatok Olafnak egy tervet, amely meglátásunk szerint békemegállapodásra kényszerítheti Oroszországot,

legkésőbb jövőre véget vethet a háborúnak, és biztosíthatja egy hasonló agresszió megakadályozását a jövőben” – jelentette ki az ukrán elnök.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kerner Zsolt

24.hu

Idézőjel

Az uniós vezetők is egyre valószínűbbnek tartják, hogy Trump visszatérhet a hatalomba, ami azt jelenti, hogy Európának a jövőben meg kell tudnia védeni magát.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000109
2024. október 12. 10:05
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­k­e­l­d­­­ ­­a­­ ­­s­­­z­­e­­x­i­­ ­p­­u­­­n­­c­­­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
herden100
2024. október 12. 10:01
HA BÉKÉBEN AKARTOK ÉLNI, LEHETSÉGES: mandiner.hu/kulfold/2024/10/igy-vetne-veget-a-haboruskodasnak-egy-volt-izraeli-es-palesztin-vezeto Ehud Olmert 🤍 Nasszer al-Kidwa! HAJRÁ !!! 🕊️🗽🤍 UI: Meg kellene hívni őket a Karmelitába.
herden100
2024. október 12. 10:01
AMERIKA AZ AMERIKAIAKÉ! 1.1 milliárd lakos 42 millió négyzetkilométer SPANYOL, ANGOL, PORTUGÁL tanítás az iskolában. ( Illegális migráció okafogyottá válik. ) BOSTON-MEXICOcity-BUENOS AIRES AUTÓPÁLYA SEATTLE-SANTIAGO del CHILE SZUPERVASÚT EURÓPAI UNIÓ SZERŰ INTEGRÁCIÓ NINCS MEG TILTVA 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 Húsz év alatt egy prosperáló észak és dél Amerika ahol az emberek kutatni fejlődni önmegvalósítani akarnak. Ne feledjük Az Egyesült Államoknak olyan Héroszai születtek mint Carl Rogers. MEGVALÓSÍTHATÓ. AZ USA VISSZAVENNÉ A VÉDELMI KÖLTSÉGVETÉSÉT 300 milliárd Dollárra. A felszabaduló 500 milliárdból támogatná az integrációs folyamatot. 20 év alatt 10000 milliárd dollár. NEW DEAL. 🗽
Kristály
2024. október 12. 09:54
Csak jövöre lesz választás addig ki lehet irtani az Ukránokat. 2 hónappal a választás elött megint lehet majd ígérgetni. A választók kell tökön rugják ezt gyilkos bandát még Leyent is Ő a főgyilkos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!