Sorra esnek el az ukrán települések: térképen az orosz hadsereg előrenyomulása Donyeck megyében

2024. október 14. 12:25

Már 19 települést foglaltak vissza az oroszok.

2024. október 14. 12:25
null

Nyitókép: Wolfgang Schwan / ANADOLU / AFP

Az orosz védelmi minisztérium hétfői bejelentése szerint csapataik bevették a dél-ukrajnai Zaporizzsja megyében található Levadne települést.

Az elmúlt hónapokban az orosz előretörés fő iránya Donyeck megye volt: nemrég esett el Vuhledár, az orosz erők pedig már Torecket ostromolják 

– írja a Portfolio.

Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) vasárnapi jelentésében azt írta, hogy az ebben a szektorban kiújult támadások során az orosz erők taktikai nyereségeket értek el, deegyelőre nem úgy tűnik, hogy ez egy nagyobb műveleti offenzíva része lenne, amely a szélesebb körű támadóműveleteket támogatná Donyeck megyében.

A jelentés szerint orosz és ukrán források is megerősítették, hogy az orosz csapatok támadásokat indítottak Levadne közelében, és áttörték az ukrán védelmet.

Egy ukrán katonai megfigyelő a hétvégén arról számolt be, hogy az oroszok elérték Levadne külterületét, és Novodarivka irányába nyomultak előre. Orosz katonai bloggerek pedig kész ténynek tekintették Levadne bevételét.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2024. október 14. 14:30
Ez egy elég hülye cikk. A visszafoglalt faluk azok a kurszki körzetben vannak, a történelmi Oo. részei, ergo itt nyelvtanilag és fogalmilag is visszafoglalás történik. Minden más helyszínen viszont a ruszki források szerint minden esetben "visszafoglalás" vagy "hazatérés" történik, a mi fogalmaink szerint meg nyelvtanilag akkor lehet visszafoglalásról beszélni ha korábban egyszer már elfoglalták, aztán meg a hoholok vissza aztán a ruszkik újból vissza (vannak ilyenek egyébként) minden más esetben elfoglalásról lehet beszélni.
orokkuruc-2
2024. október 14. 14:14
Odessza nem is kell Putyinnak?
benedek77
2024. október 14. 13:52
Nagyon nem szívlelem az ukránokat, annak ellenére, hogy tiszteletet érdemlően védik a hazájukat, de az oroszok nem VISSZA, hanem ELfoglaltak településeket.
véna
2024. október 14. 13:50
Odessza régióban is hullanak a létesítmények, ma éjjel a Limanszkigoi légibázisnak lett annyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!