Videón a kurszki fronton megsemmisült több tucat ukrán harci jármű

2024. október 10. 18:56

Jelentős veszteségek érték az ukrán hadsereget Veszeloje környékén.

2024. október 10. 18:56
null

A nyitókép illusztráció. (Képernyőkép) 

Drónfelvétel készült a kurszki frontról, amely egy kis területen jelentős ukrán páncélos veszteségeket mutat, látható, hogy modern nyugati járművek is megsemmisültek – számolt be a Portfólió

A felvételek állítólag Veszeloje környékén készültek, a határ közelében lévő település, mintegy 45 kilométerre nyugatra található a megszállás alatt álló Szudzsától. Az ukrán erők szeptember elején hatoltak be a térségbe, valószínűleg azzal a céllal, hogy elfoglalják a Szejmtől délre eső területeket.

A szudzsai ékkel ellentétben a Veszeloje környékén előrenyomuló erőket az oroszok felkészülten várták, korábban is semmisültek már meg itt ukrán harci járművek. 

A mostani képsorokon azonban a háború egyik legsúlyosabb összesítése látható: az ukránok több mint egy tucat páncélozott járművet veszítettek, köztük amerikai Bradley és Stryker harcjárműveket, valamint török Kirpi MRAP-eket is. Kurszk térségében, a kezdeti sikerek után szeptemberben fordult az ukrán erők szerencséje: az elmúlt körülbelül egy hónapban az orosz hadsereg több kisebb települést is visszafoglalt. A War Mapper összesítése alapján 125 négyzetkilométernyi terület került vissza az oroszok kezére az ukránok által elfoglalt 770 négyzetkilométerből.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. október 10. 21:16
az ujnaci megszallok ugyanugy jarnak majd mint onaci elodeik
B_kanya
2024. október 10. 20:41
"Kovács Ubultintacska 2024. október 10. 19:27 Ha úgy sem nézed meg, akkor nyugodtan leírhatom, hogy a tetves nemzetáruló fidesZnyik fajtád semmiben sem különbözik az ázsiai musZkamongol patkányhordától :)" Érdekes ez a nácizmus egy magyarországi, ukránszopó (tehát a kijevi RUSZ területén élő orosz-lengyel-mongol-kazár keveréktől) nulandista propagandistától.
B_kanya
2024. október 10. 20:39
"A War Mapper összesítése alapján 125 négyzetkilométernyi terület került vissza az oroszok kezére az ukránok által elfoglalt 770 négyzetkilométerből." Ez egyébként a fuckrán matek szerint 1000 négyzetkilométer egy 40 km hosszú, helyenként 12 km mély betörésnél. Csak mink nyomjuk itt az orosz dezinformációt, holmi matematikára hivatkozva.
sexykitty-5000108
2024. október 10. 20:28
🍓 ️ ­É­r­t­­é­­k­e­­l­­­d­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­e­x­­­i­­ ­­­p­­­u­­n­c­i­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!