Újabb vörös vonal? Csapást mértek az ukránok egy oroszországi katonai reptérre

2024. október 10. 17:24

A pusztítás mértéke egyelőre még nem tisztázott.

2024. október 10. 17:24

Nyitókép illusztráció. Fotó: Fermin Torrano / ANADOLU / Anadolu via AFP

Az ukrán erők csapást mértek Oroszországban a Krasznodar melletti Adigeföldön található hanszkajai katonai repülőtérre – közölte csütörtökön az ukrán vezérkar a Facebookon.

A közlés szerint a katonai létesítmény területén 

eltaláltak egy lőszerraktárt, aminek következtében tűz ütött ki. 

A kijevi katonai vezetés hozzáfűzte, hogy Szu-34-es és Szu-27-es nehéz vadászbombázó gépek állomásoztak a reptéren. A csapás következményeivel kapcsolatos részletes információk tisztázása még folyamatban van.

Oleh Kiper, a déli Odesza megye kormányzója arról tájékoztatott a Telegramon, hogy nyolcra nőtt az előző este a régió kikötői infrastruktúrájára mért orosz csapás halálos áldozatainak száma csütörtökre, miután egy 26 éves férfi a kórházban belehalt sérüléseibe.

Már negyedik napja ég egy olajraktár

A Krim.Realii helyi ukrán hírportál arról számolt be, hogy már negyedik napja ég az orosz megszállás alatt álló ukrajnai Krím félszigeten lévő Feodoszijában az az olajraktár, amelyre hétfőn mértek drónokkal csapást az ukrán erők. Csütörtökön Ihor Tkacsenko, a város Moszkva által kinevezett polgármestere 1137 ember evakuálását jelentette be. A tűz oltásához szükséges jelentős vízfelhasználás miatt 

a krími vízügyi vállalat az ivóvíz minőségének esetleges romlására és a vezetékes vízellátás megszakadására figyelmeztetett.

A vezérkar legfrissebb, csütörtöki összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége hozzávetőleg meghaladta a 665 ezret. Az ukrán erők szerdán megsemmisítettek egyebek mellett egy orosz harckocsit, 41 tüzérségi és három légvédelmi fegyvert, valamint 49 drónt.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000108
2024. október 10. 18:50
🍓 ️ ­É­­r­­t­é­­k­e­l­d­ ­­­a­­­ ­s­­z­­­e­­x­­­i­­­ ­p­­­u­­n­c­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
2024. október 10. 18:47 Szerkesztve
tizennyolcfok 2024. október 10. 18:25 Na mi van kötschögh?! Már lejött a fajtád a fáról? Mikor nyernek az ukranok? Mesélj? 2022 augusztusában von der Leyen 150 ezer halottról (!) beszélt! Annak már 2 éve. Azóta az oroszok elveszítették a teljes hadseregük 1/3-át? Ennek eredménye képpen, 40 ország minden pénze és összes muzeális katonai cucca sem elég arra sem, hogy legalább lassítsák az oroszokat? Szoktál gondolkodni, csak sosem volt szerencséd!
MaBaker
2024. október 10. 18:43
"már negyedik napja ég az orosz megszállás alatt álló ukrajnai Krím félszigeten lévő Feodoszijában az az olajraktár" Biztos megszállás az? Mintha népszavazás is lett volna...
zsocc44
2024. október 10. 18:43
A fészbúkon közzé tett információk, khm, khm… Ha holnap az ukranok azt írják bármelyik szosölmedia platformra, hogy 899 napja győztek és már csak mókáznak, nem kell komolyan venni az egészet… akkor az is világrengető igazság lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!