Brit védelmi minisztérium: Húsdarálót üzemeltet Oroszország, szeptember a legvéresebb hónapjuk volt

2024. október 10. 12:22

Nagy árat fizetnek az ukrajnai hódításokért.

2024. október 10. 12:22

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Szeptemberben halt meg a legtöbb orosz katona az orosz-ukrán háború kezdete óta – jelenti a brit védelmi minisztériumra hivatkozva a Telegraph.

A minisztérium információi szerint az orosz hadseregnek átlagosan napi 1271 katonája esett el vagy szerzett súlyos sérülést az elmúlt hónap során.

Az előző rekordhónap május volt, akkor 1261-en hunytak el vagy sérültek meg átlagosan naponta.

„A 2024 májusa óta növekvő veszteségarány szinte bizonyosan annak köszönhető, hogy a harci zóna kibővült mind a harkivi, mind a kurszki katonai műveletekkel, emellett a front mentén is növekedett az intenzitás” – közölte a minisztérium, hozzátéve, hogy szeptember már az ötödik hónap volt zsinórban, amikor meghaladták a napi 1000 főt Oroszország veszteségei.

A Telegraphnak nyilatkozó elemzők szerint a magas veszteségarány Oroszország gyalogsági taktikájának köszönhető,

amikor is „húshullámokat”, jelentős létszámú gyalogsági osztagokat küldenek, hogy lerohanják Ukrajna védekező állásait.

John Foreman, Nagy-Britannia korábbi moszkvai katonai attaséja a lapnak úgy nyilatkozott, hogy szerinte Oroszországot továbbra is nyomulni fog előre, és keresi majd Ukrajna gyengeségeit.

A brit védelmi minisztérium 2022 februárja óta 650 ezerre teszi az elesett orosz katonák számát, ennek ellenére viszont azt gondolják, hogy továbbra is képesek lesznek majd előrenyomulni, és nyomás alá helyezni az ukrán hadsereg védelmi állásait.

A Telegraph beszámol arról, hogy az elmúlt 14 hónapban Oroszország folyamatosan nyomult előre Kelet-Ukrajnában, ám ezért nagy árat fizetett. Múlt héten sikerült például harmadik próbálkozásra elfoglalniuk Vuhledart, februárban pedig Avgyijivkát. A Telegraph által megkérdezett elemzők szerint Vuhledart az oroszok most ugródeszkának használják majd más ukrán pozíciókkal szemben.

Ezt is ajánljuk a témában

A brit védelmi minisztérium az ukrán veszteségekről nem nyilatkozott.

Az elemzők a veszteségekről szóló híradásokat a háborúban érintett felek részéről jellemzően túlzónak, a háborús propaganda részének tartják.

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000107
2024. október 10. 14:05
🍓 ️ ­É­r­­t­­­é­­k­­­e­l­­d­­­ ­­a­­­ ­s­­z­­­e­­x­­­i­­ ­p­u­­­n­­c­­­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Tuners
2024. október 10. 14:05
Alap matek. Ha ez volt a legvéresebb hónap, és 1271 katona halt meg. 32 hónapja dulakodnak. Tehát akkor kevesebb mint 40672 katonát vesztettek összesen, mivel ez volt a legvéresebb hónap. Ezzel szemben ugyanebben a jelentésben leírják hogy eddig 650 ezer katonát vesztettek. (Ejj ezek az ukrán források…)🤪 Tehát : A: nem ez volt a legvéresebb hónap B: brit hírszerzés ceruzája “kicsit” vastagon fog. 15-szörös szorzó vastagon. Persze tudom: burzsoá todomány ez a számtan, brit hírszerzés nem képes alap logikai és matematikai műveletekre a jelentéseik publikálása előtt. Persze minek is. Tökéletesen artikulált futballdrukkerekből álló olvasóközönség még zavarba jönne…. 🤪
tikkadt-szocske
2024. október 10. 14:02 Szerkesztve
Így van ez. Ha már azt nem lehet letagadni,hogy az oroszok mennyire nyomulnak Ukrajnában, akkor legalább az orosz halottak magas számával nyugtatgassuk a Nagyérdeműt.
ördöngös pepecselés
2024. október 10. 14:01
hát ha a kurvahiteles brit propaganda állítja a lehet hogy pont annyi orosz katona esett el mint amennyi vegyi fegyvere volt Sadamnak. Bár ezúttal, én a nullát se tartom valószínűnek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!