Az orosz hadsereg sikeresen nyomul előre: sorban esnek el a donyecki települések

2024. október 08. 17:40

Újabb két ukrán falut foglaltak el az orosz tankok.

2024. október 08. 17:40
Aftermath of an air attack in Ukraine's Donetsk Oblast

Nyitókép: Maciek Musialek / ANADOLU / AFP

Mint a Mandiner is megírta: ma reggel betörtek az orosz katonák a donyecki Toreckbe, a front másik részén pedig elfoglalták Zolotya Nivát, a támadók így mindössze 10 kilométeres távolságra vannak Velika Novoszilkától. A Világgazdaság pedig arról ír, hogy a háború mostani szakaszában több fronton is visszavonulásra kényszerülnek az ukrán katonák,

így Zselanne Pervoje és Sztelmahivka települések is orosz kézre kerültek.

Az ukrán hadsereg a fenti frontvonalak mellett máshol is visszavonulásra kényszerült. A 72. gépesített dandár új parancsnoka, Olekszandr Okhrimenko legújabb jelentésében úgy fogalmazott, hogy nem sikerült minden sebesült ukrán védőt evakuálni Vuhladarból. A Donyecki területen fekvő, a háború előtt még 15 ezres városban az elmúlt időszakban véres harcok dúltak, a városnak kevesebb mint 100 lakosa maradt, és október elején került az oroszok fennhatósága alá.

Az orosz hadijelentés a hat ukrajnai frontszakasz közül négyben számolt be előretörésről.

A védelmi tárca közölte, hogy Ukrajnában az orosz erők 16, az oroszországi Kurszk megyében pedig két ellentámadást hiúsítottak meg.

A „különleges hadművelet” övezetében a moszkvai összegzés szerint csaknem kétezer ukrán katona esett el vagy sebesült meg súlyosan, Kurszknál pedig számuk meghaladta a kétszázat.

A tárca tájékoztatása szerint az orosz hadsereg Kinzsal hiperszonikus rakétákkal mért csapást ukrán repülőterekre. Az orosz beszámoló az Ukrajnában az elmúlt napon megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel mások mellett egy lőszerszállító konténerhajót, egy drónokat gyártó és tároló létesítményt, három tábori lőszerraktárt, egy harckocsit, tíz páncélozott harcjárművet, három nyugati gyártmányú 155 milliméteres önjáró és ugyancsak három vontatott tarackot, amerikai HIMARS sorozatvetők három rakétáját, továbbá 49 repülőgép típusú drónt – adta hírül az MTI.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
petronius50
2024. október 08. 20:04
"Az ukrán hadsereg a fenti frontvonalak mellett máshol is visszavonulásra kényszerült." A vég kezdete... Most kellene némi szürkeállomány tornáztatás, Zselé!
sexykitty-5000106
2024. október 08. 19:58
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­é­­k­­­e­l­d­­­ ­­­a­ ­­s­­z­e­­­x­­­i­ ­p­­u­­­n­­­c­i­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Zolotarjov
2024. október 08. 19:57
Na ugye..
mi-egy-nagy-vibralo-tojast-hasznalunk-2
2024. október 08. 19:52
Tank jú Dzson, tankoljon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!