Záporoznak az orosz rakéták az ukránokra, Zelenszkij közben az újjáépítésről tárgyalgat

2024. szeptember 07. 18:24

„Nagyra értékeljük Olaszország döntését, hogy otthont ad a következő, Ukrajna újjáépítéséről szóló konferenciának, amelyre 2025-ben kerül sor” – írta Zelenszkij közösségi oldalain.

2024. szeptember 07. 18:24
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Ukrajna háború utáni újjáépítéséről, főként az energetikai létesítmények helyreállításáról folyatott eszmecserét Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Giorgia Meloni olasz kormányfővel szombaton az olaszországi Cernobbióban, az Ambrosetti fórum alkalmával.

„Nagyra értékeljük Olaszország döntését, hogy otthont ad a következő, Ukrajna újjáépítéséről szóló konferenciának, amelyre 2025-ben kerül sor” – írta Zelenszkij közösségi oldalain. Közölte, hogy szót ejtett Kijev béketervéről is. „Olaszország aktívan részt vesz az egyes pontok végrehajtásában.

Köszönöm Giorgiának és az olasz népnek a támogatást és az igazságos béke helyreállításért végzett közös munkát”

– fűzte hozz az államfő.

Zelenszkij Cernobbióban úgyszintén négyszemközti megbeszélést folytatott Geert Wildersszel, a legutóbbi hollandiai választásokon győztes Szabadságpárt (PVV) vezetőjével. Az ukrán elnöki iroda tájékoztatása szerint Zelenszkij köszönetét fejezte ki Hollandiának és az egész holland népnek az Ukrajnának nyújtott támogatásért,

és külön kiemelte Hollandia hozzájárulását az ukrán légvédelem megerősítéséhez.

Tájékoztatta tárgyalópartnerét az ukrajnai biztonsági helyzetről, a háborús kihívásokról és a tervezett második békecsúcs előkészületeiről.

Az orosz rakétatámadás árnyékában

A Mandiner is beszámolt róla korábban, hogy orosz rakétacsapás érte a kelet-ukrajnai Poltava városát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint 41-en meghaltak a támadásban, 180-an pedig megsérültek.

Augusztus végén pedig arról számoltunk be, hogy Oroszország több mint 200 rakétával és drónnal támadott ukrajnai célpontokat,

aminek következtében legalább hét ember meghalt, és károk érték az energetikai infrastruktúrát.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön azt mondta, hogy Ukrajna kurszki betörése az oroszok Donbász felé történő előretörésének lelassítását célozta, de ez kudarcot vallott, mivel Kijev egyszerűen meggyengítette erőit a front többi részén. Putyin a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon kifejtette, hogy Ukrajna azzal, hogy nagy és jól képzett egységeket juttatott Oroszországba, saját magát gyengítette meg, és lehetővé tette Oroszország számára, hogy felgyorsítsa a kelet-ukrajnai offenzívát.

(MTI / Mandiner)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakegyittlako
2024. szeptember 08. 14:39
Nem értem itt néhány kommentelő honfitársamat. Csukott szemmel járnak, és fossák az igét ukrajna mellett. Néha már dühítő a korlátolt látásmódjuk, ahogy mosdatják azt az ukrán maffia államot. A vezetőjük, mindent megtesz azért hogy irmagjuk se maradjon, azon dolgozik hogy eltűnjön az ország a térképről. Tömeggyilkosságokat követ el, kényszeríti az embereket a háborúra, közben amcsi segget nyal, és gazdagodik. Kiprovokálta a háborút az ami gazdája parancsára, most meg lőné moszkvát, mikor mindennek vége. Eddig nem nagyon erősködtek az oroszok, és nem is nagyon pusztítottak civil helyeken, kímélték a lakosságot, és a nem katonai területeket. Megverik, lelövik, elhurcolják, megalázzák a férfiakat, közben meg virágzik a korrupció, akinek van pénze megveszi hogy ne vonultassák be. A miniszterek meg lassanként mind lelépnek, kimentve a lopott vagyonukat. Kell még tovább kedves ukrán barát/szerető honfitársaim? Az meg csak hab a tortán amit velünk is tettek emellé.
Robert69
2024. szeptember 08. 11:06 Szerkesztve
Ez is egy fajta kommunikációs stratégia része, mivel nyerésre állnak ezért már a jövőt tervezgetik. Csakhogy a valóság nem ez. Ezért is ígérnek mindenkinek fűt-fát cserébe a támogatásért, mert tudják úgysem lesz belőle semmi de jól hangzik és megvan benne a szélhámosság több tulajdonsága, könnyű tuti üzlet, gyorsan nyélbe üthető és nagy hasznot igér. Az idióták meg be is dőlnek neki. Tudjátok "Tuti biznisz életed nagy lehetősége, meghalt az amerikai nagybácsim már kezemben a végrendelet ,mindent én örököltem, de ki kell fizetni az ügyvédeket különben nem férek hozzá, nekem elég a fele is a milliárdoknak, neked meg csak az ügyvédi költséget kell kifizetned ami ehhez képest aprópénz, nem vagyok kapzsi tezsvérem ilyen könnyen még nem kaptál pézt, itt a számlaszám ide utald a zsét de ne felejtsd el megadni a bankkártya számod mert 24 órán belül oda utalom a részed, neked tesó, csak neked, még egy apróság kellene a cv kód is azonosítás miatt, tudod sok a csaló mostanában."
falcatus-2
2024. szeptember 08. 07:12
lauderstenonis-2falcatus-2 2024. szeptember 07. 21:33 "A ruszkik el akarták foglalni Kijevet. Csak hát az akarás és a tudás között van egy csöpp különbség..."' MIKOR?
verkez
2024. szeptember 08. 05:27
Ettől a bratyizós pózolástól mindig felfordul a gyomrom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!