Ukrán nagyvárost rakétáztak az oroszok, 41-en meghaltak

2024. szeptember 03. 15:29

Orosz források szerint az áldozatok fiatal katonák.

2024. szeptember 03. 15:29
null

Nyitókép: AFP/Ercin Erturk / Anadolu Agency

Orosz rakétacsapás érte a kelet-ukrajnai Poltava városát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint 41-en meghaltak a támadásban, 180-an pedig megsérültek, írja a BBC.

Az ukránok előzetes vizsgálata alapján két ballisztikus rakéta csapódott be a 300 ezres városba. Zelenszkij azt mondta, hogy a rakéták egy iskola és egy kórház környékén csapódtak be. A kommunikációs intézet egyik épülete pedig részlegesen megsemmisült a rakétacsapásban.

Orosz Telegram-csatornák azt állítják, hogy a támadás célpontja egy katonai kiképzőközpont volt, az áldozatok pedig fiatal katonák. Az orosz hadsereg azért célozhatta a létesítményt, mert így értékes kommunikációs és elektronikus hadviselési tapasztalatokkal rendelkező katonákat likvidálhatott.

Az ukrán védelmi minisztérium szerint annyira kevés idő telt el a légvédelmi szirénák megszólalása és a becsapódás között, hogy többen le sem értek a pincékbe. A mentőcsapatok eddig 25 embert mentettek ki, a kutatás azonban folytatódik a túlélők után.

Frissítés 15:27

Az ukrán TSZN híroldal szerint egy oktatási intézményt és egy kórházat érte a támadás.

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
muszlim1970
2024. szeptember 05. 06:43
Pár nulla még hiányzik az ukrán kutyák számában!Egy sem maradhat!
pandalala
2024. szeptember 03. 18:40
hát ja, iskola .. egy katonai kiképzőközpont tényleg az ....
Tuners
2024. szeptember 03. 17:48
“Az ukrán TSZN híroldal szerint egy oktatási intézményt és egy kórházat érte a támadás.” Az a baj hogy a hohol wannabe “influenszerek” maguk töltöttek fel videókat a csapás után. Oktatási intézmény? Ja. Terepszínű nebulókkal. 👻
mgyfree
2024. szeptember 03. 17:44
az oroszok már rég kifogytak a rakettákból, de ha mósógép csoppől és gyalogsági ásokból össztákolnak párat akkor feltétlenül iskolára ovodára, korházra lövik el muhhhaaaaaa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!