„Realistának kell lennünk” – megrázó jövőképet vázolt fel a cseh elnök Ukrajnáról

2024. szeptember 24. 11:25

„A háború legvalószínűbb kimenetele az lesz, hogy az ukrán területek egy része átmenetileg orosz megszállás alá kerül” – mondta Petr Pavel.

2024. szeptember 24. 11:25
President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy is pictured during a joint press conference with Prime Minister of the Netherlands Dick Schoof in Zaporizhzhia, Ukraine, on September 2, 2024.

Nyitókép: Dmytro Smolienko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Petr Pavel cseh elnök, egykori magas rangú NATO-tábornok, aki Ukrajna egyik leghűségesebb támogatója az Oroszországgal vívott háborúban, úgy vélte, itt az ideje, hogy az ukránok és támogatóik szembenézzenek azzal, ami szerinte a valóság – írta a The New York Times.

Mivel több európai vezető, mint például Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aláássák a háborúval kapcsolatos európai egységet, és a hosszú ideje tartó konfliktusból eredő fáradtság egyre nő, az ukránoknak „realistának kell lenniük” az oroszok által megszállt területek visszatérésének kilátásaival kapcsolatban – mondta egy interjúban.

A háború legvalószínűbb kimenetele az lesz, hogy az ukrán területek egy része átmenetileg orosz megszállás alá kerül”

– mondta Petr Pavel, hozzátéve, hogy egy ilyen »átmeneti helyzet« akár évekig is eltarthat.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. szeptember 24. 15:04
Ez a háború addig fog tartani, amíg Oroszország érdekei nem érvényesülnek, VAGY, ha Oroszország érdekei nem érvényesülnek, akkor SENKI érdekei se fognak érvényesülni. Ez a két eset lehetséges.
Aerion
2024. szeptember 24. 15:02
Igazságos békére van szükség, ami igazságos területi rendezést követel. ukrajna nem tarthat meg olyan területeket, amihez semmi köze. Nem jogosult Kárpátalja birtoklására, nincs joga lengyel területek biroklásához és nincs joga színorosz területek tulajdonlására sem. A maradék lehet ukrajna. Amit oda vesznek fel, ahová akarják.
Aerion
2024. szeptember 24. 14:59
Mióta ukrán város Odessza? Mióta ukrán város Harkov? Mióta ukrán város Kijev? Ezeket a településeket oroszok alapították, oroszok fejlesztették, oroszok lakták. Oroszul anyanyelvi szinten beszélő emberek milliói lakják. Még ma is. A rohadt büdös tetves kurva anyátokat. Moslékok.
Aerion
2024. szeptember 24. 14:56
A háború legvalószínűbb kimenetele az lesz, hogy az ukrán területek egy része átmenetileg orosz megszállás alá kerül” -------------- Tessék mondani, Ungvár, Beregszász, Munkács, Huszt és Nagyszőlős hogy került ukrajna területére? Milyen alapon? Ki ítélte oda? Mire fel? Milyen szerződés alapján? Ki hagyta ezt jóvá? Mikor? Milyen alapon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!