Hatott Magyarország nyomása, Ukrajna fontos lépést tervez

2024. szeptember 24. 10:27

Az Ukrán Elnöki Hivatal vezetőjének korábbi tanácsadója szerint Zelenszkij egyre engedékenyebb.

2024. szeptember 24. 10:27
Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy (R) and Hungarian Prime Minister Viktor Orban (L) hold a joint press conference in Kyiv, Ukraine on July 02, 2024.

Nyitókép: Vladimir Shtanko / ANADOLU / Anadolu via AFP

Maciej Pieczynski újságíró egy ukrán bloggerrel, Olekszij Aresztovics, az Ukrán Elnöki Hivatal vezetőjének korábbi tanácsadójával készített interjút.

Olekszij Aresztovics az interjúban elmondta, hogy Magyarország határozottan és hatékonyan védi kisebbsége jogait Kárpátalján,

azaz a budapesti nyomás hatására Kijev konkrétumokról kezd beszélni a magyar hatóságokkal és több dologban vált engedékennyé.

A cikk a Do Rzeczy online felületén jelent meg.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. szeptember 24. 12:41
Szegény ukránok..., azt hiszik, hogy az USA nekik milyen jó barátjuk... Az ukránok akkor fognak igazán nagyot nézni, amikor az amerikaiak majd felteszik nekik a kérdést: - Na, mit gondoltok, miért támogattunk mi titeket olyan odaadóan? - ??? - Hát azért barátaim, hogy most viszont ti adjátok oda nekünk azt, ami nektek van. Az amerikaiak hátsó gondolatait nem nehéz megfejteni. Ök azt akarják, hogy senki ne gyözzön, - mert aki gyöz, annak utána nagy pofája lesz, és az nem kívánatos -, tehát Ukrajna is, Oroszország is gyengüljön le, amennyire csak lehet. Az USA igazából azt szeretné, ha az egész világ munkaképes koldusokból állna, akik mind neki dolgoznak.
verkez
2024. szeptember 24. 12:14
Leszarom, hogy mit DUMÁLNAK.
Horst_Tappert
2024. szeptember 24. 12:08
Hoholnak egy szavát sem.
europész
2024. szeptember 24. 11:46
Miert is nem hiszek az ukranoknak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!