Libanonban fokozódik a helyzet: a Hezbollah rálőtt a Moszad központjára

2024. szeptember 25. 15:33

Szerda Izrael-szerte megszólaltak a légvédelmi rakéták.

2024. szeptember 25. 15:33
Pro-Hezbollah demonstration in Iraq

Nyitókép: HAIDAR MOHAMMED ALI / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

A Hezbollah szerdán kora reggel rakétát lőtt ki egy Tel-Aviv melletti városra, ami beindította a légvédelmi szirénákat Izrael legsűrűbben lakott részén. Ez volt az első alkalom, hogy a libanoni terrorcsoport ilyen mélyen belőtt Izrael területére – írja a Times of Israel. 

Az IDF közölte, hogy a rakétát a David's Sling (Dávid parittyája) nevű rakétavédelmi rendszerrel lőtték le, amely közép- és hosszú hatótávolságú rakéták ellen védi az izraeli légteret. 

Sérültekről vagy károkról nem érkezett jelentés. Egy órával később a hadsereg közölte, hogy a Dél-Libanonban csapást mértek a rakéta kilövésére használt indító állásra.

A Hezbollah azt állította, hogy a „Qader 1” nevű ballisztikus rakétával a Moszad központját vették célba a Tel-Aviv melletti Herzlija város közelében.

Bár a rakéta a közép-izraeli városok és települések területén elindította a szirénákat, a hadsereg közölte, hogy a térség lakosai számára nem változtak az utasítások, és folytatódhat a tanítás az iskolákban.

A Hezbollah szerda délelőtt 40 rakétát lőtt Safed városára, amelyek közül az egyik közvetlenül eltalált egy házat a városban, de senki nem sérült meg. 

Az IDF szerdán közölte, hogy széleskörű légicsapásokat hajtott végre a Hezbollah dél-libanoni és Beqaa-völgyi célpontjai ellen, több mint 100 libanoni Hezbollah-célpontot támadva.

A több mint 11 hónapja tartó konfliktus október 8-án kezdődött, egy nappal a Hamász Izrael elleni terrortámadása után. Azóta rendszeresen lőtték egymást a felek, de elkerülték a totális háború kirobbanását. Az elmúlt napokban azonban fokozódtak a harcok. Libanonban a múlt héten több ezer terrorista csipogója és kézi adóvevője robbant fel, amely során több tucat ember meghalt és több százan súlyosan megsérültek. A Hezbollah a hétvégén több száz rakétát lőtt ki Izraelre, az IDF pedig intenzív légicsapásokat mért a Hezbollah libanoni telephelyeire, valamint célzottan likvidálták a terrorcsoport több vezetőjét.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 25. 18:09 Szerkesztve
Eldobtam egy követ az alföldön Johannesburgot célozva.
nemugatolmerkapol
2024. szeptember 25. 17:13
Ahogy a régi igazság tartja, két lettország van: az igazi Lettország és Izrael, ami csak úgy lett. A Hezbollahon nagyobb az odds, de nem áll vesztésre. Valószínűtlennek tűnik, de meg fogjuk érni Izrael végét. Ennyi igazságtalanság nem fér az ég alá.
sexykitty-5000091
2024. szeptember 25. 17:11
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­­k­­e­l­­d­­­ ­­a­ ­­­s­­­z­­e­­x­­i­ ­­p­u­n­c­­­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Beszélgető
2024. szeptember 25. 16:57
Valószínűbb, hogy elcsesszintettek valamit és odarepült, ahova az összeset akarták küldeni, de eddig egyszer sem jött össze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!