Kétségbeesetten másolják a magyar kormányt a németek a migránsok visszaszorítása érdekében

2024. szeptember 11. 12:04

A „szárnyas kapu” után itt van a határközeli szállás, amely véletlenül sem tranzit zóna, hiszen olyat csak a magyarok csinálnak.

2024. szeptember 11. 12:04

Nyitókép: Peter Kneffel/picture alliance via Getty Images

 

Újabb és újabb ötletekkel áll a német kormány, miközben egyre nagyobb politikai nyomás nehezedik rá, hogy csökkentse az illegális migrációt. Miután a héten bejelentették, hogy Németország minden határon ellenőrzést vezet be, további lépéseket tesznek, amelyekkel megpróbálják csökkenteni az országba érkező migránsok számát – írta az Euracitv.

Ezt is ajánljuk a témában

A legutóbbi bejelentés szerint kísértetiesen hasonlít arra, ahogy a magyar határvédelem működik. A német hatóságok ugyanis ezentúl a határai közelében fogja őrizetben tartani a menedékkérőket, és felgyorsítja a kitoloncolásokat. 

Nancy Faeser belügyminiszter elmondta, hogy a kormány a „határközeli szállások” és a gyorsított eljárások kombinációjára épít.

Ezt is ajánljuk a témában

Ahogy eddig is, az illegálisan beutazó migránsokat vissza fogják utasítani, ha nem nyújtanak be menedékkérelmet. Ha azonban kérelmet nyújtanak be, a rendőrség mostantól „zárt intézményekbe” küldheti a migránsokat, hogy megakadályozza a szökésüket, miközben felülvizsgálják, hogy egy másik uniós ország felelős-e a kérelmükért – magyarázta Faeser.

A miniszter szerint ezeket az eljárásokat „öt héten belül” be kell fejezni. Ez magában foglalja a többi uniós országtól a kérelmezők visszaküldésére vonatkozó engedély megszerzését és a fellebbezések elbírálását is. 

Faeser reagált „néhány szomszédos ország” Németország korábbi lépéseire adott reakcióira is. A belügyminiszter szerint „nem lesznek kivételek az uniós jog alól”.

Annalena Baerbock, zöldpárti külügyminiszter szerint az európaiaknak egységesnek kell maradniuk ebben a kérdésben, és óvakodniuk kell attól, hogy tagállami válaszokat adjanak.

A belügyminiszter szerint a most bejelentett intézkedések csupán ideiglenesek, és csak addig fognak tartani, amíg hatályba lépnek az elfogadott uniós migrációs paktum szabályai.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papalimapapa
2024. szeptember 11. 15:12
Mikor jutunk el odáig, hogy ez a dilettáns, arrogáns liberális csürhe (a média mindig az „elit” kifejezést használja... röhej, méghogy „elit”...) beismerje, hogy mekkorát tévedett (tévedett?... parancsot hajtott végre), amikor neiugrott Mo-nak, OV-nak? Soha! De mindaz, ami most történik, komoly muníció lehet a Mo. által e tárgyban indított nemzetközi jogi perben. Ha egy csöpp becsület lenne a káposztazabálókban, azonnal kezdeményeznék az EP-ben a magyarokra kivetett bírság behajtásának felfüggesztését, az eljárás megszüntetését és a nekünk járó EU-s pénzek haladéltalan kifizetését. De ennek a szocdem-libsi-zöld koalíciónak ez eszébe sem fog jutni. Kohl forog a sírjában… nem, nem forog, pörög, mint a motolla.
packó_
2024. szeptember 11. 13:42
Semmit nem másolnak. Próbálják kihúzni a szarfaszú kancellárék és a többi mocsok a jövő évi választásig. Csak hazudnak a választóiknak.
rockercicc
2024. szeptember 11. 13:38
Baszhatják, bármit csinálnak, az ellenség rég a kapukon belül van!
Mich99
2024. szeptember 11. 13:24
A német kormány annyira SZERETI A MIGRÁNSAIT, hogy amikor szarban van, akkor simán feláldozza őket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!