Beismerte Németország: Orbán Viktornak volt igaza

2024. szeptember 10. 09:37

Németország olyan döntést hozott, ami egyértelmű jele annak: belátták, hogy tévedtek.

2024. szeptember 10. 09:37
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

 

Kedden érkezett a hír, miszerint  Németország minden határon ellenőrzést vezet be és megtagadja a migránsok belépését. Ezzel Berlin valószínűleg megadta a kegyelemdöfést a Schengeni rendszernek hiszen minden valószínűség szerint előbb a szomszédos országok, majd pedig a többi uniós tagállam is kénytelen lesz követni a német mintát, hacsak nem akarja, hogy nála maradjanak a migránsok. Jobb később, mint soha A német kormány a döntéssel továbbá azt is elismerte – amit sokan már persze a kezdetektől tudtak – hogy

a 2015-ös migrációs válság során Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek volt igaza.

A magyar kormány 2015-ben – a német kormánnyal ellentétben – nem a migránsok korlátlan számú befogadása mellett döntött, hanem határkerítést épített és szigorú bevándorlás politikát vezetett be, amellyel sikerült a migrációt kezelhető szinten tartani, a magyar miniszter elnök azóta is folyamaton beszél a migráció által jelentett veszélyekről. 

Orbán Viktor már 2015-ben kijelentette, hogy a migrációs válság Európa stabilitását fenyegeti, hacsak a kontinens nem lép fel határozottan. Hozzátette, Magyarországnak nincs szüksége migránsokra, akiknek a legtöbbje muszlim.

Arra is figyelmeztetett, hogy a népvándorlás korlátlan utánpótlással bír, és a közeljövőben több tízmillió ember veheti majd az irányt Európa felé. Valamint azt is kijelentette, hogy a multikulturalizmus párhuzamos társadalmakat hoz létre Európában, ez pedig megkérdőjelezheti az európai élet pilléreinek számító értékeket. Így az egyetlen út nem engedni belépni őket, és nem hagyni, hogy párhuzamos társadalmakat hozzanak létre – figyelmeztetett az miniszterelnök. És arról is beszélt, hogy a schengeni zónán belül szabadon lehessen mozogni, védeni kell a külső határokat.

A miniszterelnök álláspontja azóta sem változott, – ami meglehetősen egyedi az európai politikusok között – legutóbb az olaszországi Cernobbiói Fórumon is arra figyelmeztetett, hogy a migráció szétfeszíti az Európai Uniót

Ezeket és az azóta tett magyar figyelmeztetéseket az elmúlt lassan 15 évben a német kormány, a német politikusok és a sajtó részéről persze legtöbbször lesajnáló, valamint rosszindulatú reakciókat váltottak ki, amelyek legtöbbször a „szolidaritás”, a „demokrácia” hiányát kérték számon vagy éppen arról szóltak, hogy a magyar kormány „fasiszta”, „náci”, „kirekesztő” és „kiírja magát a civilizálta európai országok sorából”. Mindeközben Németországba folyamatosan érkeztek a bevándorlók, az ország stabilitás meg csak romlott, miközben a politikai feszültség növekedett.

A legutóbbi tartományi választások eredményei pedig egyértelműen bebizonyították, hogy látszat intézkedésekkel, valamint a média általi agymosással egyre nehezebb kezelni a helyzetet, valamit tenni kell. Persze, hogy a mostani német döntés mennyire lesz valódi intézkedés a migrációval szemben és mennyiben csak egy újabb látszat intézkedést láthatunk majd, valamint hogyan fognak megbirkózni már az országban lévő több millió migráns okozta problémával csak a jövőben derülhet ki.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 357 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vaszatyi
2024. szeptember 12. 07:41
A farkas mondja a rókanak... Verjük meg a nyúlat... De méééé....? Ha va sapkaja azééé ha nincs azéée Megverik.. Masnap mondja a farkas verjük meg a nyulat... De maáa tegnap megvertük..most méée Ha van cigije azéée ha nics azéée.. Te nyul van cigid? Milyen kell fiúk...szűrős vagy szűrő nelküli? ....nézd a rohadékon nincs sapka....
Isten jobb keze
2024. szeptember 12. 00:46
Ha rz a kijelentés kizárólag itt a bolond mandi oldalán jelent meg, akkor ez trljes mértékben hazugság.. fakenews..
Laci DACH
2024. szeptember 11. 14:10
.. egy szóval se emlitették Orbánt!! Mi ez a hülyeség? Csak a határellenörzéseket vezették be - és BÜNTETETT afgán ill sziriai migránsokat(asylant) pakolnak ki! Birósági határozattal. A munkaerö bevándorlókra ez nem vonatkozik, akkor se, ha büncselekményt követnének el.
Doki53
2024. szeptember 10. 17:32
Akkor most a németeket is megbüntetik? Ezt, hogy fogják majd kimagyarázni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!