„Orbánt kancellárnak!” – imádják a magyar kormány ötletét a németek

2024. szeptember 11. 10:12

Elsöprő többségben támogatják a németek, hogy Brüsszelbe szállítsuk a migránsokat – a fanyalgók kifogytak az érvekből.

2024. szeptember 11. 10:12

Nyitókép: Rétvári Bence Facebook-oldala

 

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, a magyar kormány nemrég bemutatta azokat a buszokat, amelyekkel a migránsokat az Európai Unió fővárosába küldheti. Az ötlet a német média figyelmét is felkeltette. A Die Welt több cikkben is foglalkozott az általuk „elfogadhatatlannak” tartott ötlettel, a kommentelők azonban újra helyretették a német fősodratú médiát és a kormányt.

Egy Stephan G. nevű kommentelő szerint, amikor

Magyarország csak nem akar olyan hülye lenni, mint a német kormány”.

Karl-Heinz nevű felhasználó pedig a következőket írta: „Sajnálom, de a magyaroknak egyszerűen igazuk van. Egyszerűen csak a saját hazájukat védik először. És Magyarországon nem szúrják le, verik agyon stb. folyamatosan az embereket az utcán …”

Egy másik kommentelő egyszerűen csak annyit írt: „Magyarország sok mindent jól csinál!”

Anton B. nevű olvasó viszont aggodalmát fejezte ki, ha Németországon keresztül mennek a buszok Budapestről Brüsszelbe, akkor vajon „nem fognak-e leszállni” migránsok náluk.

Ezt is ajánljuk a témában

Hana C. annyit fűzött hozzá, hogy: „Ez egy Win-Win szituáció. A migránsok olyan helyre jönnek, ahol bőséges szociális juttatások várják őket, Magyarország pedig sok gondtól kíméli meg magát.”

Egy másik kommentelő azt írta: „Magyarország szembeszáll az EU menekültpolitikájával. (...) Remélhetőleg Magyarország kitart, és ellenáll az EU autokráciájának, az önjelölt vezető dilletánsoknak”. 

Egy Marion T. nevű felhasználó szintén nem fogta magát vissza a magyar miniszterelnökkel kapcsolatban: „Orbán nagyszerű! Németország királyává koronáznám! Csodálatos ember. Kérem, tegye ezt (...) Minden migránst Brüsszelbe (...) Csináljanak helyet nekik, úgy is ők akarják ezt a migrációt!”

Egy másik olvasó szintén szívesen látná Németország élén a magyar miniszterelnököt: 

Orbánt kancellárnak!

– írta egy Wolf Schmidt nevű kommentelő.

Persze volt néhány német, akik továbbra is ragaszkodnak a kiadott parancs végrehajtásához, szerintük ugyanis Orbán Viktor Putyin barátja, bár azt nem részletezték, hogy a magyar bevándorláspolitikához mi köze lenne az orosz elnöknek. Szerintük Magyarországot ki kellene zárni az unióból , az uniós források mellett pedig további többmilliárd eurós bírságokat kiszabni a renitens tagállamra.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Francesca Rivafinoli

Mandiner

Idézőjel

Ha a baba érkezése akár csak közvetve is ronthat a mentális jólléten, elvetethető.

 

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gebsi1
2024. szeptember 11. 16:13
Mindenki nyugodjon le, Orbán csak blöfföl , hiszen eddig is és ezután is, minden utasítást ami Brüsszelből érkezik, szolgai módon, jó csicskaként aláír, kimegy kávézni, nindzsa harcot imitál stb stb. Tehát nem visz ő semmiféle szutykot Brüsszelbe, hanem egyszerűen az emberek nyakába varja ezeket, ő meg röhögve megy a cimboráival nyaralni a horvát tengerpartra.
altercat1
2024. szeptember 11. 16:12
www.theguardian.com/world/2015/oct/08/refugee-crisis-germany-creaks-under-strain-of-open-door-policy Merkel insisted she would not try to limit the influx. Merkel ragaszkodott hozzá, hogy nem próbálja meg korlátozni a beáramlást. ------------ Willkommen! „Wir schaffen das!“
Szerintem
2024. szeptember 11. 15:42
"Skywalker_bp 2024. szeptember 11. 15:28 “Júliusról szeptemberre tovább szűkült a Fidesz és a Tisza Párt közötti különbség – így foglalta össze a kutatást Hann Endre, a Medián igazgatója." Zárul az olló, fej fej mellett a moslék és a fidesz, enyhe moslék előnnyel. Pulai közv.kutatása - pár nappal a 2022-es választások előtt :)))))))) A Jobbik 2/3-al győz. Vona - a 2018-as választások előtt :)))))))) Áder ne merészelje Orbánt jelölni miniszterelnöknek, mert a miniszterelnök már én vagyok. Karácson Gergely - már napközben, a 2018-as választáskor :))))))))
5m007h 0p3ra70r
2024. szeptember 11. 15:38
2024 Önkormányzati választások: “A Medián és a 21 Kutatóközpont 2024. május 17-e és 22-e között 1000 szavazókorú fővárosi lakost kérdezett meg a HVG megbízásából készült omnibuszfelmérésben. Karácsony fölényesen vezet, Szentkirályi továbbra is második a főpolgármesteri versenyben … derül ki a Medián és a 21 Kutatóközpont felméréséből.” Ennek fényében élvezzen gatyába minden boner. 🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!