Örvendeznek Ausztriában Orbán legújabb húzása miatt

2024. szeptember 10. 12:18

„Ha a brüsszeli bürokraták migránsokat akarnak, akkor maguk fogadják be őket” – írta az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke.

2024. szeptember 10. 12:18
FPÖ leader Herbert Kickl on Wednesday, 21 August 2024, at the presentation of the FPÖ.

Nyitókép: Helmut Fohringer / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

A Mandiner is beszámolt róla, hogy Magyarország növelte a tétet a Brüsszellel folytatott migrációs vitában, amikor bemutatta azokat a buszokat, amelyekkel a migránsokat az Európai Unió fővárosába küldheti. Rétvari Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára ezzel kapcsolatban korábban elmondta, hogy ha az Európai Unió az illegális bevándorlók beengedésére kényszeríti Magyarországot, akkor a magyar kormány a migránsokat ingyen Brüsszelbe szállítja.

Ezt is ajánljuk a témában

A hír hallatán azonnal bepánikolt Brüsszel polgármestere. Philippe Close X-oldalán kemény üzenetet küldött Magyarországnak és egyben a belga miniszterelnöknek.

Az EU soros elnökségét betöltő magyar kormány nem riad vissza a provokációtól.

Felhívom Alexander De Croo figyelmét arra, hogy blokkolja ezeket a buszokat a belga határon. Meddig tűrjük még a provokációkat egy általunk támogatott ország részéről?” – írta Brüsszel polgármestere.

Később Nicole de Moor, Belgium migrációs államtikára is kifejtette a véleményét a téma kapcsán. Szerinte Magyarország fenyegetése „aláássa a szolidaritást és az Unión belüli együttműködést.”

De Moor hivatala közleményében úgy fogalmazott, hogy a konvoj megindításával Magyarország „kirívóan megsértené az európai és nemzetközi egyezményeket, Belgium ezért nem biztosít hozzáférést” az ilyen migránsok számára.

De Moor arra kérte Belgium EU-nagykövetét, hogy beszéljen magyar kollégájával a fenyegetésről.

A politikus azt is szeretné, ha a bizottság határozottan állást foglalna ellene.

Megérkezett pozitív reakció is

Herbert Kickl meglehetősen örült Orbán Viktor kezdeményezésének. „Ez egy jó kezdeményezés Orbántól. Másoknak is követniük kellene a példáját.

Ha a brüsszeli bürokraták migránsokat akarnak, akkor maguk fogadják be őket”

– írta az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2024. szeptember 10. 20:29
:DD Erre mondtam én, hogy az osztrákok álláspontja az üléspontjuktól függ. És ez bármely oldali politikusaikra is igaz. Ha kell néhány szavazó, akkor akár a borítékok se ragadnak, vagy ha az átbuszozott migrik hozhatnak néhány voksot, akkor még díszkíséretet is kapnak. Volt ott már integetős, virágcsokros anscluss is. ;-))
Treeoflife
2024. szeptember 10. 19:05
Hát igen.... a balgák úgy gondolják, hogy "fogjuk meg, és vigyétek". Ezt nektek.... meg amit még gondolok.....
atti64
2024. szeptember 10. 17:18
BELGA PATKÁNYOK BASSZÁTOK MEG ANYÁTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cucubenco
2024. szeptember 10. 16:05
A buszsofőrök okosabbak nálam:Belgiumban itt-ott megállnak pisilni,kieresztik,aki menni akar.5o km-rel odébb ismét,Bruxxellesseig kiürülnek a buszok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!