Hezbollah és Zugló: itt a legfrissebb fejlemény a robbanó csipogók ügyében

2024. szeptember 21. 15:47

A magyar szakszolgálatok is kihallgatták a terrorszervezet elleni merényletben használt eszközökkel összefüggésbe hozott magyar cég vezérigazgatóját. Azt is közölték, hogy mire jutottak a Hezbollahot megtépázó merényletsorozat magyar szála ügyében.

2024. szeptember 21. 15:47

Nyitókép: gyászolók a terrorszervezet halottainak temetésén. Forrás: Anwar AMRO / AFP

***

A hírszerző szolgálatok többször is kihallgatták a BAC Consulting vezérigazgatóját

– jelentette be szombaton közleményben a kormány.

Emlékezetes, a budapesti székhelyű céget a héten a Hezbollah tagjai által használt, halálos robbanásokat okozó személyhívókkal hozták különböző módokon összefüggésbe. 

Legkevesebb egy tucat ember meghalt, és több mint 2700-an megsebesültek, sokan közülük elvesztették a végtagjaikat. Másnap további 20 ember halt meg és több százan megsebesültek, amikor Libanonban szintén rejtélyes módon több száz kézi adóvevő robbant fel. A halottak és sebesültek túlnyomó többsége a Hezbollah tagjai volt, de a libanoni hatóságok beszámoltak több kiskorú áldozatról is ( a számok a tinédzser harcosok miatt bizonytalanok). 

 

A tulajdonos már a kezdetektől fogva tagadta érintettségét, ugyanakkor ez önmagában még nem feltétlenül elég ahhoz, hogy biztonságban érezhesse magát a 49 éves olasz-magyar vezérigazgató-asszony, Cristiana Barsony-Arcidiacono.

Ezt is ajánljuk a témában

Szerdán a magyar kormány részéről Kovács Zoltán államtitkár is megerősítette, hogy a hatóságok vizsgálódásuk során arra jutottak, hogy az érintett vállalkozás csak egy kereskedő-közvetítő cég, nincs magyarországi gyártó- és telephelye, a bejelentett címen egy főnyi cégvezetője van, tehát alkalmazottai sincsenek, a hivatkozott eszközök pedig sohasem jártak Magyarországon.

Ezt is ajánljuk a témában

Idővel a figyelem is elkószált a zuglói bejegyzésű BAC Consultingról, a The New York Times is megírta, hogy

Izrael gyártotta vagy gyárttatta le a robbanó csipogókat, a gyanú pedig az Euractiv cikke szerint Bulgáriára és Norvégiára terelődött.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar kormány nemzetközi sajtóirodája pedig szombaton közleményben tájékoztatott arról, hogy a titkosszolgálatok szerda óta nyomoznak, és több alkalommal is kihallgatták Barsony-Arcidiaconót. Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) nyomozási eredményei pedig megerősítették a kormány korábbi közleményét, vagyis hogy a robbantásoknál használt csipogókészülékek soha nem is jártak Magyarországon.

Mindeközben újra fellángoltak a harcok Izrael és a megtépázott terrorszervezet között.

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 21. 17:34 Szerkesztve
Utólag? Mi a faszt művel a magyarnak hazudott szolgàlatoknal a sok moszados tetű zsidó? Nácikat hajkurásznak 80 éve itt a zsidó gyarmaton? Ótvaros szar zsidó maszatolàs. Rohadj meg orbán!
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 17:19
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­­­k­­e­l­­­d­ ­­­a­ ­­­s­­z­e­­­x­­i­­­ ­­p­u­­­n­c­­­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Mandiner444hu
2024. szeptember 21. 17:16
Mindenesetre Budapesten annyi muzulmán él hogy mozdulni alig lehet tőlük. Veszélyes idő vár ránk.
Tóth Zoltán
2024. szeptember 21. 17:14
Az üggyel kapcsolatban több szempontból kívánok reagálni. Ezen Magyarországot súlyosan bevonó merényletsorozat előzményeként ajánlom figyelmükbe a következő cikkekhez fűzött kommentjeimet: nepszava.us/szijjarto-es-orban-erintett-az-orosz-kembotranyban + nepszava.us/a-kinai-diktatura-uralma-ala-kerult-magyarorszag . Orbán rezsimje ostoba módon maga tárta szélesre a kaput a világ legjelentősebb, legagilisebb titkosszolgálatai előtt azon vélhető megfontolásból, hogy majd azok úgyis semlegesítik egymást, miközben ő mindenki cimbije lehet. Ám pont ellenkező hatást ért el, ezt részleteztem a hivatkozott hozzászólásaimban. Másik szempontként: Orbán rezsimje eltökélt konoksággal mászott ki az eddigi nagyhatalmi védernyő alól, szabad pályaként felkínálva az országot (#Senkifoldje). Harmadrészt Orbánék hangzatos nemzetközi retorikával megemelték a tétet, idevonzva a különféle érdekcsoportokat. S íme az eredmény! A három tényező együttese prognosztizálta az eseményeket. (Folyt. köv.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!