„Hé, ez lesz, deportáljuk az összeset” – énekelték az AfD ifjai, s a rendőrség már vizsgálódik is

2024. szeptember 23. 22:59

Rápörögtek a bevándorláspolitikai irányváltásra.

2024. szeptember 23. 22:59
AfD election campaign in Thuringia

Nyitókép: dpa Picture-Alliance via AFP

Bár várakozásaival ellentétben hajszál híján nem nyerte meg Brandenburg tartományban a választásokat, így is volt mit ünnepelnie a bevándorlásellenes jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) pártnak: közel 30 százalékot és blokkoló kisebbséget szereztek a tartományi törvényhozásban,

azaz innentől kezdve már nem lehet Brandenburgban például alkotmánybírót kinevezni anélkül, hogy az AfD hozzá ne járulna.

A Tagesspiegel beszámolója szerint a választási partin Potsdam Marquardt negyedében alaposan meg is ünnepelték a sikert: az AfD ifjúsági szervezete szolgáltatta a zenét, s átköltötték az egyik legismertebb német diszkóslágert, a Die Atzen Das geht ab (Ez lesz) című számát. A „Hey, das geht ab, wir feiern die ganze Nacht, die ganze Nacht” („Hé, ez lesz, ünneplünk egész éjjel, egész éjjel”) verssort arra változtatták, hogy

„Hey, das geht ab, wir schieben sie alle ab, sie alle ab” („Hé, ez lesz, deportáljuk az összeset, az összeset”). Eközben „Milliós kitoloncolásokat!” feliratú tacepaókkal csápolt a közönség.

A rendezvényen Hans-Christoph Berndt tartományi AfD-csúcsjelölt mellett jelen voltak az országos társelnökök, Alice Weidel és Tino Chrupalla, az AfD ifjúsági szervezete, a Fiatal Alternatíva vezetője, Anna Leisten, valamint a híres-hírhedt türingiai AfD-vezér, a saját tartományi választását megnyerő Björn Höcke is.

Volker Beck korábbi zöld Bundestag-képviselő a dalról szóló felvételeket látva azonnal billentyűzetet ragadott, és kiírta az X-re, hogy a versike szerinte a német büntető törvénykönyv 130. paragrafusa szerinti néplázítás, ezért a rendezvényt fel kellene oszlatni; ezt követően fel is jelentette az AfD illetékeseit tömeges erőszakra való felbujtás miatt. 

A brandenburgi rendőrség azonnal, még az X-en válaszolt: „Köszönjük a jelzést. A tényállást vizsgáljuk.”

A rendezvényen egy másik dal is elhangzott, az Ost, Ost, Ostdeutschland (Kelet, Kelet, Kelet-Németország), amelyben arról énekelnek, hogy „Keleten a család anya, apa, gyerek, a Nyugatnak ez tökmindegy, csak nyitottak legyenek.

Itt figyelnek, hogy minden jó-e, vigyáznak magukra, Nyugaton az Ali miatt fut a zsaru lyukra. Keleten tehenünk van meg hozzá csirkeól, Nyugaton LMBTQ és robbanáshang szól.”

Az AfD brandenburgi elnöke, René Springer a dalszövegeket firtató újságírói kérdésre elmondta, hogy a Fiatal Alternatíva viselkedése „viszonylag ártatlan az SPD-s fiatalok abortusszal kapcsolatos követeléseihez képest”, emellett a fiatalok a pártokban is a határaikat keresik, szabadjon nekik. Tino Chrupalla országos társelnök szerint „itt a fiatalokról van szó”, akiknek „joguk van lelazulva ünnepelni”.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2024. szeptember 24. 00:44
Még egy kis idő és Scholz úrek a sok teszetoszáskodással elérik, hogy a kefebajszos visszatérjen (mármint reinkarnalódjon). Akkor majd a németeknek nem kell tovább nosztalgiázniuk, sem ösztöneiket elnyomniuk és nem kell majd titokban mutogatniuk egymásnak a rejtegetett náci relikviaikat. Újra előjöhet belőlük az állat és tele torokból, hordákban üvölthetik a Horst Wessel Lied összes strófáját.
nyugati-kapu
2024. szeptember 24. 00:22
Nem kéne engedni, hogy a szélsőjobb megint teret nyerjen Németországban. Ez az AFD nem csupán rasszista, de uszító is. A modern politikában az ilyen politikai tömörülésre nincs semmi szükség. Ott a CDU. Az Németországot a béke útján tartja.
nakatomi
2024. szeptember 24. 00:18
"A brandenburgi rendőrség azonnal, még az X-en válaszolt: „Köszönjük a jelzést. A tényállást vizsgáljuk.” "Ez egy komoly, névtelen feljelentés volt, géppel írva." Pontosabban névvel írt feljelentés. Nyomban ugrottak is az elvtársak.
sexykitty-5000088
2024. szeptember 24. 00:13
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­­­k­­e­­l­­d­ ­­­a­­­ ­­s­­z­­­e­­­x­i­ ­p­­u­n­­c­­­i­­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!