Fokozódik a háborús pszichózis: Antwerpen polgármestere Patriot-rendszer telepítésével védené a város kikötőjét

2024. szeptember 03. 18:10

A belgiumi kormányalakításban is szerepet játszó politikus reményét fejezte ki, hogy az ukrajnai háború a lehető leghamarabban véget ér, ugyanakkor mindenre felkészültnek kell lenni.

2024. szeptember 03. 18:10
null

Nyitókép: Benoit Doppagne / AFP

Bart De Wever, a belgiumi Antwerpen polgármestere légvédelmi rendszerek telepítését szorgalmazza Európa második legnagyobb kereskedelmi forgalmat bonyolító kikötőjének védelme érdekében – tájékoztatott a The Brussels Times című, angol nyelvű brüsszeli hírportál kedden.

Az MTI tudósítója szerint a polgármester a Gazet van Antwerpen című, flamand nyelvű napilapnak adott interjújában azzal összefüggésben érvelt a légvédelem fokozása mellett, hogy szeptember 4-én van a nyolcvanadik évfordulója Antwerpen második világháborús felszabadulásának

Több pénzt kívánok szerezni a védelemre, különösen légvédelmi rendszerek, köztük Patriot-rendszer telepítésére Antwerpen kikötője körül

Néhány évvel ezelőtt már javasoltam ezt, de akkor nevetségesnek tartottak. Ki mosolyog még ma is? 

– tette fel a kérdést a polgármester.

A belgiumi kormányalakításban is szerepet játszó politikus reményét fejezte ki, hogy az ukrajnai háború a lehető leghamarabban véget ér, ugyanakkor – mint érvelt – Antwerpennek mindenre felkészültnek kell lennie.

Ha békét akarsz, készülj a háborúra! 

– idézte a latin mondást a polgármester.

Felvetette a kérdést: a cégek miért fektetnének az antwerpeni kikötőbe, ha ott nem védik meg kirendeltségeiket úgy, mint például Rotterdamban vagy Hamburgban?

Antwerpennek is képesnek kell lennie megvédenie magát – jelentette ki Bart De Wever, majd hozzátette: mindent megtesz azért, hogy a légvédelmi rendszerek kiépítéséhez szükséges forrásokat biztosítsa.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Jurák Kata

Pesti Srácok

Idézőjel

A béke nem csupán a háború hiánya. a béke a stabilitás, a biztonság és a jólét alapja.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2024. szeptember 04. 04:02
végül is akár a románoktól is megveheti (símán azt hazudják majd, hogy az ukránoknak adták :) )
Bitrex®
2024. szeptember 03. 21:27
Csak nem a zsidók aggódnak a Diamond District biztonsága miatt?
Dunhill67
2024. szeptember 03. 20:19
és ki ellen?...ja...ne aggódj,nem a vizen jön az ellen...aggódó tekintetedet az égre vesd:)....már ha,ugye
benedek77
2024. szeptember 03. 19:57
Imádom, hogy ennyire ostoba parasztok vagytok nercsicskák. A hazai fegyverbeszerzések/mutyik kapcsán ugyanezt mondják a gazdáitok, és ti itt tapsikoltok. Ha nyugaton csinálják akkor meg háborús pazihozis🤣 Mondjuk nem vagytok egyszerű helyzetben. 14 év alatt annyi mindennel átbaszták a fejeteket, hogy aztán megszopassanak az ellenkezőjével, hogy már ti sem emlékeztek rá melyik hazugságot kell elbégetnetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!