Elkotyogta Meloni, miben nem ért egyet teljesen Orbán Viktorral

2024. szeptember 07. 20:28

Az olasz miniszterelnök ebben a kérdésben teljesen hajthatatlan.

2024. szeptember 07. 20:28
Giorgia Meloni

Nyitókép: RICCARDO DE LUCA / ANADOLU / Anadolu via AFP

Olaszország soha nem hagy fel Ukrajna támogatásával – szögezte le Giorgia Meloni olasz miniszterelnök a Cernobbióban megrendezett Ambrosetti fórumon szombaton mondott beszédében.

Hangsúlyozta, hogy Ukrajna támogatása az Oroszország által indított háborúban nemcsak erkölcsileg helyes, hanem nemzeti érdeket is szolgál, mivel a megóvását célozza azoknak a szabályoknak, amelyek egy ország nemzeti integritását védik. „Ez egy olyan döntés, amely nem fog megváltozni” – szögezte le, hozzátéve, hogy Kínának és Indiának is szerepet kell vállalnia a háború lezárására tett nemzetközi erőfeszítésekben.

Hangsúlyozta, hogy Ukrajna semmiképpen sem hagyható ki a béketeremtés folyamatából.

Szerinte az Ukrajnának nyújtott nyugati támogatás lehetővé tette, hogy majdan béketárgyalások kezdődjenek Kijev és Moszkva között. Leszögezte, hogy amíg Oroszország folytatja offenzíváját, addig nem ül tárgyalóasztalhoz, ezért patthelyzetet kell teremteni – vélekedett Meloni.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken a fórumon felszólalva azt mondta: Ukrajnának szövetségesei teljes támogatására van szüksége ahhoz, hogy erős pozícióba kerüljön az esetleges jövőbeni béketárgyalásokon Oroszországgal.

Orbán Viktor nem teljesen így látja a helyzetet

Ezzel szemben Orbán Viktor Kötcsén újra a béke fontosságára hívta fel a figyelmet.

A békemisszió nem ért véget, nyáron is dolgoztak rajta, sőt Orbán Viktor azt is leszögezte, hogy lesznek még látványos kezdeményezések.

A béketervében pontosan leírta, hogy mit kellett volna tenni július elején, az Európai Unió ezt nem fogadta el, a helyzet pedig most rosszabb, mint akkor.

„Nem blokkosodni, nem támogatni a szankciós politikát, és mindenkivel kereskedni és jó gazdasági együttműködést kialakítani” – fejtette ki a magyar miniszterelnök.

(MTI / Mandiner)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Doki53
2024. szeptember 11. 16:27
Basszus a gyűlölettől nem láttok tovább az orrotoknál. Minden hónapban hozzátok a szankciókat, közben nem veszitek észre, vagy nem akarjátok, hogy az oroszok, Kínával, Indiával,és Törökország segítségével, tönkre vágja az iparotokat. Kiszorítanak Afrikából, elhódítják Dél-Amerikát. Az Audi már gyárakat zár be, és csökkenti a termelést, dolgozókat bocsájt el. Győrben is. Mi lesz a Fiattal? Kinek adjátok el? Mindezt, egy náci Ukrajnáért cserébe. Megéri?
2024. szeptember 09. 16:38 Szerkesztve
Olaszország is Nato-alapítótag, tehát a Nató-hüség megkérdöjelezhetetlen. Miért ez az európai szürreálisan önfeláldozó támogatás Ukrajnának? Nehogy azt higgyük, hogy a Nyugat ezt Ukrajnáért teszi. Nekik teljesen érdektelen, hogyan élnek az ukránok, a Nyugat se szereti öket jobban, mint mi. Itt egészen már okok, - kutyakemény amerikai és Nato érdekek -, vannak a háttérben: 1. Az oroszok gyözelme egy óriási blamázs lenne a Natonak, 2. Az amerikaiak be akarnak költözni Ukrajnába, ami egy nyersanyagokban gazdag ország, a világ legjobb termöföldje, Lithium stb. 3. De talán a legfontosabb az, hogy Ukrajna amerikai békés megszállásával az oroszok torkán tudnák tartani a kést. Ezt persze az oroszok is tudják és ez utóbbi, számukra létkérdés, ott nem lehet kompromisszum. Ebböl atomháború is lehet, amibe Európa természetesen belepusztul.
Mr.Woof
2024. szeptember 09. 10:24
Meloni pontosan érti mit jelent az, hogy szuverenitás.
alexandrosz-2
2024. szeptember 08. 18:31
A taljan ribanc bárkit elárul két petákért: a köpcös gecit, a sajat választőit, családját. Bárkit. A saját anyjat is legyilkolná. Igazi talján mocsok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!