Egymás után esnek el az ukrán települések Donyeckben, átszakadt a front

2024. szeptember 10. 06:21

Nem úgy tűnik, hogy az ukránoknak van visszaút: teljes pályás letámadásban az oroszok, miközben tömegesen dezertálnak az ukránok.

2024. szeptember 10. 06:21

Nyitókép: Andrei Pugnovschi/Bloomberg via Getty Images

Elfoglalta az orosz hadsereg a Donyecki régióban található Mamrivka települést – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. A TASZSZ orosz katonai forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy 

az ukrán csapatok feladták állásaikat az ugyanebben a régióban található Krasznohorivkában.

 Vitalij Gancsev, Harkiv megye Moszkva által kinevezett elöljárója ugyanennek a hírügynökségnek azt mondta, hogy hogy Szvatove és Kupjanszk irányában az orosz erők egyre jobban visszaszorítják az ukrán hadsereget, az Oszkil folyó bal partja mentén mélyen behatolva azok állásaiba. Már Pokrovszk is végveszélyben.

A hétfői hadijelentés 

a hat ukrajnai frontszakasz közül négyen számolt be orosz előretörésről.

 Donyeckben 13-ban, Kurszk megyében pedig háromban nevezte meg az orosz erők által visszavert ellentámadások és támadások számát. A „különleges hadművelet” övezetében a moszkvai összegzés szerint több mint kétezer ukrán katona esett el vagy sebesült meg súlyosan, Kurszk irányában pedig mintegy 240.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több más településéről is jelentettek hétfőn ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Ha ez nem volna elég,

 ezzel párhuzamosan tönkrement a harci morál az ukránoknál, tömegesen dezertálnak, 

nem akarnak meghalni a semmiért.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lacika-985
2024. szeptember 13. 18:11
Ha van egy csepp eszük , nem megadják magukat hanem visszafordulnak és lőnek ezerrel Kiev irányába . Csak igy élhetik túl a húsdarálót .
csakegyittlako
2024. szeptember 12. 19:11
Mindegy honnan vonnak el csapatokat. Zselé semmit nem érez ebből, csak azok az öreg katonák tartják még a frontot, akik már így is lassan túlkorosak. Persze hogy nem akarnak meghalni. Hisz ők is tudják hogy felesleges amit tesznek.Nincs már utánpótlás, csakúgy mint 45 ben AH tette. Rég nem létező csapatokat vezényelt jobbra balra. Zselé is ezt teszi, csak ő létező csapatokat rak ide meg oda, új meg nincs helyettük. Ezeknek befelhősödött, ideig óráig még bírják aztán kész.
2024. szeptember 10. 17:53 Szerkesztve
Na most akkor kié az ukrán NewYork?
remi
2024. szeptember 10. 14:24
Semmi se szakadt át semelyik frontnál se, a mostanában megszokott jelentések jönnek minden egyes nap, általában kisebb, néha nagyobb (kilométert meghaladó) ruszki előrehaladásról. Ugyanakkor a pokrovszki fronton mostanában lassabban haladnak mint pár hete, a toreckin meg inkább visszafelé (de leginkább hullámzik) a hoholoknak még mindig bőven van erősítés, mindkét frontszakaszra jutott mostanában sok (valószínűleg a kurszktól kivont és ágyútöltelékekkel helyettesített "elit" csapatok jelentek meg itt).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!