Az Egyesült Államok értékelte Ukrajna győzelmi tervét – Zelenszkij biztosan nem erre számított

2024. szeptember 26. 15:04

Pedig nagyon optimista volt az ukrán elnök.

2024. szeptember 26. 15:04

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Ukrajna NATO-csatlakozása fontos része Volodimir Zelenszkij ukrán államfő „győzelmi tervének” – mondta el Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője New Yorkban, a Nemzetközi Kapcsolatok Tanácsa nevű amerikai elemzőintézetben elmondott beszédében.

Később azt is elárulta, hogy a háborús sikerekhez növelni kell a befektetéseket az ukrán fegyverek gyártásába, és engedélyezni kell Ukrajnának a csapásmérést Oroszország területén és a befagyasztott orosz eszközök felhasználását Ukrajna támogatására.

A nyugati tisztviselők azonban nem igazán örülnek Zelenszkij tervének – erről számolt be a The Wall Street Journal.

Nem vagyok lenyűgözve, nem sok új van benne”

– fogalmazott a lap szerint az egyik tisztviselő. „A terv legfontosabb része az, hogy az Egyesült Államok engedélyt adjon Ukrajnának arra, hogy Kijev saját belátása szerint használhassa az átadott fegyvereket” – fogalmazott Alexander Stubb finn államfő.

„A színfalak mögött Zelenszkij egy maximalista javaslatot terjesztett elő abban a reményben, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei mindent megadnak Kijevnek, amit csak akar” – közölték amerikai és európai tisztviselők.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 18:31
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­­­k­­e­­­l­d­ ­a­­ ­­­s­­­z­­­e­­x­i­­ ­­­p­­u­­n­­­c­­­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
polárüveg
2024. szeptember 26. 17:05
Az egér "győzelmi terv"-e a ronda, agresszív macskával szemben a következő: Rá kell venni a bikát, hogy tapossa el azt a ronda, agresszív macskát (akinek korábban beleharapott a farkába az egér).
Nasi12
2024. szeptember 26. 16:36
Hamarosan lesz egy szűk körű ülés Németországban a főbb atlanti államok vezetőivel. Ott döntenek. Remélhetőleg mérsékeltet.
nitsahon
2024. szeptember 26. 16:25
Több a napok, mint a KOLBASZOK...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!