Atombomba-robbantással reagálhat Putyin az ukrán rakétákra a Reuters szerint

2024. szeptember 14. 21:24

Az orosz vezetés lehetséges bosszúlépéseiről írt a német lap.

2024. szeptember 14. 21:24

Nyitókép: Getty Images

Ha Ukrajna nagy hatótávolságú fegyverekkel támad Oroszországra, a moszkvai vezetésnek valahogy reagálnia kell majd erre – és ezt járták körbe a Reuters szerzői.

A hírportál cikke szerint Oroszország akár megtámadhat egy a közelébe eső brit katonai bázist, 

vagy extrém esetben egy nukleáris tesztet, vagyis atombomba-robbantást hajthat végre.

Putyin csütörtökön közölte: ha Ukrajna nyugati fegyverekkel Oroszország területére lő, akkor a Nyugatot közvetlen harcoló félnek fogja tekinteni, ami megváltoztatja a konfliktus természetét.

Az orosz elnök „megfelelő” válaszlépést helyezett kilátásba, de annak mikéntjét nem fejtette ki. Júniusban viszont arról beszélt: felfegyverezheti a Nyugat ellenségeit, vagy hagyományos fegyverzetet telepíthet az Egyesült Államok vagy európai szövetségesei közelébe.

A Reutersnek nyilatkozó Ulrich Kuehn, a hamburgi Békekutató és Biztonságpolitikai Intézet szakértője nem zárja ki azt sem, hogy valamilyen nukleáris üzenettel, például egy atomfegyver tesztelésével üzenhet Moszkva a Nyugatnak. Ha ez megtörténne, akkor onnantól fogva Putyinnak tényleg nem lenne más lehetősége a konfliktus fokozása esetén, csak az atomfegyverek használata.

Az oroszok 1990 óta nem hajtottak végre atomrobbantást, 

ahogy a többi nagyhatalom is letett erről az elmúlt évtizedekben. Ha erre újra sor kerülne, az egy új, veszélyes korszak nyitányát jelentené – írja a Reuters.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. szeptember 15. 20:05
Vége van a nyárnak hűvös szelek járnak, Nagy bánata van a cinege madárnak. Vége van a Földnek atom bombák járnak Nagy bánata van, a Kovászos Ubulkának.
Krupp Skya
2024. szeptember 15. 18:24
genusnexxt 2024. szeptember 15. 12:33 Nyakunkon a nukleáris tél Buksikáim. #mindmeghaltok #pedofidesz #csicskaorban Á lófaszt az ukránok majd, nem csak a karórát zsebórát hanem a röntgenperórát is össze szedik.
zsuzsa-963
2024. szeptember 15. 16:06
Kijózaníthatóan hatna egy nagy robbanás washington DC.-ben. Az USA érezhetné saját sz*rkeverésének hatását.
templar62
2024. szeptember 15. 13:43
Csak Amerikára . A brüsszeli csahosaival puszta kézzel is elbánunk .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!