Eddig és ne tovább: Putyin meghúzta a vörös vonalakat, Washington azonnal fenyeget

2024. szeptember 14. 09:15

A nagy hatótávolságú fegyverek kapcsán áll a bál.

2024. szeptember 14. 09:15
null

Fotó: Sergei ILYIN / POOL / AFP

Megjelent Matthew Miller, amerikai külügyminisztériumi szóvivő válasza Vlagyimir Putyin orosz elnök megjegyzéseire – közölte a Sztrana. Putyin ugyanis nemrég kijelentette, hogy ha Ukrajnának megengedik, hogy nagy hatótávolságú nyugati fegyvereket alkalmazzon orosz területen belül, akkor az egyenértékű a NATO-országok, köztük az Egyesült Államok közvetlen részvételével a háborúban.

„Ez nem igazán új kijelentés, de nagyon figyelünk mindenre, amit mond. Azt mondanám, hogy Putyin elnök az az ember, aki ma véget vethetne ennek a háborúnak, ha akarná. Az egyetlen ok, amiért egyáltalán tárgyalunk arról, hogy amerikai képességeket adjunk Ukrajnának, valamint NATO-szövetségeseinknek és az 50 országból álló koalíciónak, amelyet világszerte összehoztunk, az az, hogy 

Putyin továbbra is kitart illegális háborúja mellett, és továbbra is megpróbál erőszakkal területeket elvenni Ukrajnától” 

– szögezte le Miller. „Ha az orosz elnök nem akar tárgyalni arról, hogy milyen lehetőségeket tudunk biztosítani Ukrajnának, akkor nagyon könnyű véget vetni ennek a beszélgetésnek. Ehhez viszont véget kell vetnie ennek az illegális háborúnak” – tette hozzá.

Putyin kijelentésére az Egyesült Államok és a NATO részvételével kapcsolatban azt válaszolta a szóvivő, hogy az Egyesült Államok maga nem vesz részt az ukrajnai háborúban, de szövetségesei koalíciójával együtt továbbra is segíteni fogja Ukrajna megvédését.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 418 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2024. szeptember 15. 07:35
Azért köszönjük meg Putyinnak, hogy még nem ég a világ nyugati provokációra. Sok sok köszönet neki, hogy ilyen türelmes és gondolkodik. Ennyi jár neki. Egy régi vágású komcsi orosz főtitkár már nem szórakozott volna ennyit és lángban volna a világ.
Ricsitopszi
2024. szeptember 15. 07:31
Ez a Miller egy barom. Illegális háború? Sokat szippantott vagy agyára ment valami? Krím: 66%-a a lakosságnak orosz, 15% tatár, 15% ukrán volt, de már elment. Donbassz: 50% oroszajkú akiket az ukrán banderisták vegzáltak, gyilkolták őket és fellázadtak, innentől kezdve nem illegális háború, hanem orosz nemzeti ügy! Lehet ütközik a nemzetközi joggal, de sok egyéb is ütközött. Pl, Irak megtámadása hazugságok alapján. Vagy a vietnámi háború. Putyin beavatkozása az orosz lakosság megvédése az ukrán banderista rohamosztagoktól és a zselé-féle rezsimtől, mert ez ami most Ukrajnában van, messze van a demokráciától, teljes autokrata rendszer ami a csúszópénzen, a megvesztegethetőségen, a lopáson, a korrupción alapul, nos, teljesen jogszerű, nem illegális.
kékFogúHarald
2024. szeptember 14. 23:20
a DS giga hibát követett el, ugyanis összeállt az ELLEN, akiket BRICS-nek hívnak. okt. 1-től vége az USD alapú elszámolásnak.. ami csődhelyzetbe rántja az USA-t.. Hszi Csin-ping csak azért nem nyújtja be a számlát az USA-nak, mert nem érdeke a teljes pénzügyi összeomlás
Martell 2
2024. szeptember 14. 22:30
Micsoda zsidó szófacsarás, az USA és csicskái 2022 óta harcolnak az oroszok ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!