Woke-idiotizmus az olimpián

2024. augusztus 15. 05:54

A magyar rendezésű világversenyt egész térségünk magáénak érezhette volna.

2024. augusztus 15. 05:54
Paris 2024 Olympic Games - Previews
Borbély Zsolt Attila
Borbély Zsolt Attila
Magyar Nemzet

Nyitókép: Kevin Voigt/GettyImages

„A woke-progressziónak mondott, háttérből irányított, tervszerű agymosás nem más, mint a liberalizmus egyre burjánzóbb vadhajtása, mely megörökölte a felvilágosodás korabeli egyházellenességet, a második világháború után egyre riasztóbb mértéket öltő, az egészséges nemzeti gondolkodást nacionalizmusnak, rosszabb esetben nácizmusnak beállító nemzetellenességet. Mindezeket pedig megkoronázta a nemi önazonosság elleni offenzívával és a fehér ember, a fehér kultúra célkeresztbe állításával. 

Az egyházellenesség érdekes módon szelektív, sokkal inkább beazonosítható a keresztény egyházak – s különösképpen a katolicizmus – vonatkozásában, mint például az iszlámmal szemben, miközben utóbbi sokkal több ponton ütközik a woke-ideológiával, mint a modern katolicizmus. Ott vagyunk lényegében Niedermüller Péter DK-s polgármester mellbeverően őszinte mondatánál: a keresztény, heteroszexuá­lis, fehér emberek »rémisztő képződmények«, e közösségeket meg kell szüntetni, különösen akkor, ha nemzeti alapon állnak.

A woke-manipulátorok kezében ott van a közösségi és a hagyományos média, beleértve a Wikipédiát, amelyet böngészve láthatjuk, hogy pozitív kategóriának állítják be a fekete büszkeséget vagy a különböző szexuális devianciák mentén szerveződő közösségek büszkeségét, különösképpen a homoszexuálisokét, de kirekesztőnek, szélsőségesnek tartják a fehér büszkeséget s persze a nemzeti büszkeséget is úgy általában.

Márpedig a nemzeti büszkeség természetes velejárója a nemzeti önazonosságnak. Táptalaja igen sokrétű, legfontosabb összetevője a közös történelem, a közös kultúra, a közös nyelv, de igen fontos részét képezi az egyetemes emberi tudásanyaghoz való közös hozzájárulás, továbbá a művészeti és a sportteljesítmények.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. augusztus 16. 00:06
recipdoki 2024. augusztus 15. 07:22 ..."Hahha miről is terelsz orbánfelszopó ? Orbán Viktoréknak is bosszúságot okozott az ukrán offenzíva"... A faszom köze van az olimpiának az ukrán offenzivához és Orbánhoz ??? Orvos látott már, hülye TROLL ??? NEM, nem látott.
Lajoss
2024. augusztus 15. 14:58
Zsoltinak ennyi maradt meg az olimpiáról…. Erre én nem lennék büszke….Szánalmas ez a szervilizmus…
tompika-2
2024. augusztus 15. 09:16
Érdekes ez az "újbeszél". Lazán átnevezik büszkeséggé a maguk rasszizmusát, pedig ugyanaz a kirekesztés, ugyanaz a fóbia áll mögötte. Őket felkente erre, kiválasztott masszává (mert nem nép) tette ezzel a woke "főpapság" és az általa képviselt sátán.
2024. augusztus 15. 07:41 Szerkesztve
A sportból minden ki kell hagyni, a vallást, a genderizmust, a woke-t, mindent, ami nem sport. Természetesen, ha valaki egy arany kereszttel a nyakában futja le a maratont, de legyen ez dávid csillag,stb, az se gond, de ne legyen ez az elsődleges. A nők legyenek nők, a férfiak pedig férfiak, és igazoltan azok, nem pedig bemondásra. Ezzel a párizsi olimpiával már majdnem ott tartunk, mint az Eurovíziós dalversennyel. Nagyon nem szeretném megélni azt, hogy bojkottálnunk kéne az olimpiát ezek miatt a dolgok miatt! a sport maradjon SPORT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!