Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

Gulyás Michelle: Mindenkinek szüksége van pofonokra ahhoz, hogy össze tudja szedni magát, és tudjon belőle építkezni! (VIDEÓ)

2024. augusztus 14. 22:47

Újdonsült olimpiai bajnok öttusázónk a Telexnek adott interjúban mesélt érzéseiről és arról, hogy az elmúlt év nehézségeinek fényében még szebben csillog az aranyérem.

2024. augusztus 14. 22:47
Párizs, 2024. augusztus 11.
Az aranyérmes Gulyás Michelle a női öttusázók eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a versailles-i kastély parkjában 2024. augusztus 11-én.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Az párizsi játékok zárónapján a női öttusázók mezőnyében olimpiai bajnoki címet nyert Gulyás Michelle nagyon nehéz éven van túl. A „civilben” a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen toborzásért felelős rendőrhadnagyként dolgozó sportolónak épp ezért különösen sokat jelentett a párizsi játékokon elért győzelem. A magyar öttusázó az idei világbajnokságon nagyon nehéz helyzetbe került, hiszen miután kizárták a lovaglásból összesítésben 18. lett és az olimpiai indulása is veszélybe került. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Mivel ilyen nehéz éven vagyok túl, még fényesebben csillog nekem ez az aranyérem. Annyira sok érzelem szakadt ki belőlem, amikor átszkítottam a célszalagot... A nehézségek mind lepörögtek előttem. Nagyon emocionális pillanatok voltak!”

 – fogalmazott a Telexnek adott interjúban a magyar sportoló, aki azt is elmondta, mivel kellett megküzdenie, és hol kezdődtek a problémák. 

Gulyás Michelle szerint a lejtmenet az budapesti Világkupa alatt indult, amely nem sikerült túl jól, majd az ankarai Világkupa-döntőben is az elvárások alatt teljesített. Ekkor még azt gondolta, hogy ez a két verseny azért sikerült gyengébben, mert a formaidőzítését az olimpiára tervezték, ezért a fizikai számokban nem kapott pihenőket a versenyek között, nem volt elég jó erőben egy jó teljesítményhez. 

Ekkor jött a világbajnokság, amelyre végre pihenten, jó formában érkezett, de ott pedig épp egy technikai számon, a lovagláson ment el a jó eredmény. Ezt követően rengeteg kritikát, negatív bírálatot kapott, és kicsit úgy érezte, sportolóként értéktelen lett.

Szerinte sokan leírták őt annak ellenére, hogy korábban számos versenyen ért el jó eredményeket. Mentálisan nagyon megviselte ez az időszak de a szerettei segítettek neki érzelmi szinten átvészelni a történteket. Gulyás Michelle úgy érzi újra fel kellett építenie magát, de a lelki nehézségek és a kritika nem hogy rontottak volna a teljesítményén, hanem még javult is ennek köszönhetően. Úgy érezte, hogy az edzéseken jobban teljesít. 

Az olimpiai felkészülést nem könnyítette meg, hogy bár a szövetség eredeti álláspontja szerint a világbajnokságon dobogós versenyző indulhat az olimpián – ezzel ő kimaradt volna – egy ideig bizonytalan volt a helyzet, így nem tudta, reménykedhet-e. „Az olimpia a

„Mindenkinek szüksége van pofonokra ahhoz, hogy össze tudja szedni magát és tudjon belőle építkezni. Mentálisan nagyon megterhelt, de fizikálisan nagyon jó állapotban voltam” – idézte fel a történteket újdonsült olimpiai bajnokunk.

A teljes interjút itt tekintheti meg!

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kata56
2024. augusztus 18. 18:40
Ez A lanyka egy tunemeny...azon tulmenoen hogy olimpiai bajnok. Sugarzik ragyog. Legalabb 30xegneztem mar a videojat Abszolut lenyugozo. Koszonjuk neki.
makrancos-kata
2024. augusztus 15. 11:16
Sokat hadonásznak a kezükkel. A riporter felkészült volt. Michelle bűbáj, látszik, hogy belül is rendben van. Teljes és boldog életet kívánok neki.
letsgobrandon-2
2024. augusztus 15. 01:32
igazán okos szorgalmas lány.... bárcsak mind ilyen lenne, igazi példakép
AGab
2024. augusztus 15. 00:11
Nagyon szimpatikus! A kedvéért még egy Fábiános interjút is bevállaltam...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!