Törhetik a fejüket a németek: váratlan módszerekhez nyúlnak a migránsok, hogy ne toloncolhassák ki őket

2024. augusztus 28. 18:09

A német repülőgépek kapitányai gyakran kényszerülnek megszakítani a kitoloncolási folyamatot.

2024. augusztus 28. 18:09
Bundestag

Nyitókép: Kay Nietfeld/picture alliance via Getty Images

 

A német rendőrszakszervezet egyik vezetője, Andreas Roßkopf szerint egyes migránsok szándékosan sebzik meg magukat, vagy agresszíven viselkednek, hogy lekerüljenek a kitoloncolási járatokról – számolt be a The European Conservative

Roßkopf, a Rendőrszakszervezet (Gewerkschaft der Polizei, GdP) elnöke elmondta, hogy 

sok, kitoloncolásra váró személy annyira rosszul viselkedik a repülőtéren, hogy a pilóták megtagadják az őket szállító repülőjárat elindítását.

A repülőgépek kapitányai gyakran kényszerülnek megszakítani a kitoloncolási folyamatot, hogy figyelembe vegyék a többi utas biztonságát és kényelmét.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ilyen viselkedés odáig fajul, hogy egyes migránsok még a repülőtéri várakozás közben is megsértik magukat, hogy elkerüljék a hazaszállítást. 

A legutóbbi, solingeni késes támadás után, amelyben egy sikertelenül menedéket kérő szíriai férfi három embert megölt és nyolcat megsebesített, a GdP több helyet követel a kitoloncolás előtti fogdákban, valamint több charterjáratot a kitoloncolások lebonyolítására.

Ezt is ajánljuk a témában

Roßkopf szerint a sikertelen kitoloncolásokat követően az érintetteket gyorsan őrizetbe kellene venni, hogy újabb kísérletet tehessenek a hazatérésre. Azonban jelenleg Németországban nincs elegendő férőhely az ilyen fogdákban. 

„Jelentősen növelni kell a helyek számát, ha több kitoloncolást akarunk végrehajtani, például charterjáratokkal. Itt a szövetségi államoknak van felelősségük” – hangsúlyozta Roßkopf. 

Bár a charterjáratok szervezése bonyolult és költséges, mégis hatékonyabb lehet, mivel ilyen esetekben nincsenek más utasok a fedélzeten.

A solingeni támadás gyanúsítottja, Issa Al H., egy 26 éves szíriai férfi, akit az Iszlám Állam terrorszervezet tagjaként tartanak számon. A férfi 2022 végén menedékkérőként érkezett Németországba, de kérelmét elutasították. Mégis sikerült elkerülnie a kitoloncolást, és végül tragikus következményekkel járt szabad mozgása. 

A támadás után ismét felmerült a kérdés, hogy hogyan lehetne hatékonyabbá tenni a migránsok kitoloncolását, és biztosítani a lakosság biztonságát.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tavirozsa2
2024. szeptember 04. 17:23
Nem váratlan az akció, hanem a német kormány és az európai bizottság által támogatott online kézikönyv szerint cselekszenek a kitoloncolandó személyek...
brandi-2
2024. augusztus 29. 14:55
Szerintem a Mein Kampf írója forog a sírjában
csakegyittlako
2024. augusztus 29. 12:01
Szerintem még van pár hajdani tábor, amit erre a célra újra lehetne hasznosítani. Szégyen ide, szégyen oda. Őrséget nekik, túzparancsot kiadni, és kész. Gyanítom, hamar híre menne a leendő honfoglalók körében, hogy mi vár arra aki illegálisan akar ott tartózkodni. Nem finomkodni kell, érzelgősködni, mert ők sem kímélik a lakosságot. Pont azt tudják kihasználni, hogy nincs erős kéz, és igen csak gyengécske a megtorlás. Aztán lehetne a táborokból gépet indítani amikor meg van a létszám. Még mindig jobb megoldás erre költeni, mint ami most van. Az csak nyeli a sok sok milliót, és érdemben semmi nem történik. Nem tanácskozgatni kell, hanem keményen lépni.
atti64
2024. augusztus 29. 11:53
A MIGRÁNST IRTANI KELL NEM BEFOGADNI BAZD MEG EZT NEM MONDTA NEKED SENKI?????????????????IDIOTA BARMOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!