Brutálisan megnőtt a késeléses támadások száma Európában – egyetlen reális megoldás maradt

2024. augusztus 27. 15:24

Egyre több a késes támadás Európában, amely ellen nehéz védekezni, a kés az egyik legveszélyesebb fegyver.

2024. augusztus 27. 15:24
null

Nyitókép: illusztráció, AFP/Simon Wohlfahrt

Az elmúlt napokban két komoly késes támadás is történt. Mosonmagyaróváron egy 19 éves lány szúrt és sebesített meg több embert, köztük saját apját és nagymamáját. Németországban, Solingenben pedig szíriai bevándorló késelt egy fesztiválon, amelyen a szolidaritást és a sokszínűséget ünnepelték a résztvevők.

Pöltl Ákos családbiztonsági szakértő, hivatásos testőr a HírTv műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy jelentősen megszaporodtak a késes támadások Európában. Angliában átlagosan napi 40, Németországban napi átlagban 30 késelés történik, legalábbis ennyi jelenik a meg a rendőrségi statisztikákban.

A szakértő arra a kérdésre, hogyan lehet védekezni egy késes támadás ellen, világossá tette, 

nagyon nehéz túlélni, mivel az ember alapból stresszhelyzetbe kerül, lefagy, meg sem tud mozdulni, miközben a kés előrántásától a szúrásig elegendő a másodperc tört része.

Pöltl Ákos kiemelte, egy késes támadás túléléséhez nagyon nagy mentális felkészültségre van szükség. Nem a technikai felkészültség a lényeg, hanem az, hogy ebben a nagyon magas stresszhelyzetben hogyan tud az ember „működőképes maradni”, vagyis adott esetben elfutni. 

A szakértő azt tanácsolja, ha valaki időben észreveszi, hogy késes támadás készül, ha tud, fusson el 

és ne bízzon abban, hogy egy két-három órás késtechnikai szeminárium elegendő ahhoz, hogy a kés ellen tudjon védekezni. A kés az egyik legveszélyesebb fegyver – hangsúlyozta Pöltl Ákos.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. augusztus 29. 15:48
A rendőrségi protektor cucc ? Vagy egyszerűen motoros ?
survivor
2024. augusztus 29. 15:42
Testpáncél ? Nyakvérős sisak ?
survivor
2024. augusztus 29. 15:40
A késelőt a helyszínen lelőni.
cinkegolyó
2024. augusztus 27. 18:03
Itthon nem késsel ölt a Mosonmagyaróváron a "fiatal" lány?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!