Minél több „hitetlent” akart ölni a német fesztiválon a szíriai terrorista

2024. augusztus 26. 08:41

A 26 éves szíriai férfi menedékkérőként érkezett Németországba.

2024. augusztus 26. 08:41
Detention review at the BGH of the alleged Solingen perpetrator

Nyitókép: Bíróságra viszik a szíriai támadót/ULI DECK / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt: az Iszlám Állam magára vállalta a solingeni késes terrortámadást. A terrorszervezet által szombaton kiadott levélben az áll, hogy a támadó „az Iszlám Állam katonája” volt, és egy „keresztény gyülekezetet” támadott meg, a támadást pedig 

„a palesztinai és mindenütt élő muszlimokért való bosszúból” hajtotta végre.

Az elkövető egy 26 éves szíriai férfi, aki végül önként adta fel magát a rendőrségen – számolt be a Guardian. A német hatóságok megerősítették, hogy valóban iszlamista volt a támadó. 

A szövetségi ügyészség közleményében azt írta, hogy a gyanúsított „radikális iszlám meggyőződései” alapján úgy döntött, hogy

 „a lehető legtöbb olyan embert megöl, akit hitetlennek tart.” 

A gyanúsítottat vasárnap bilincsben és lábbilincsben vitték el a solingeni rendőrőrsről a bíróság elé. A férfi korábban menedékjogot kért Németországban – közölte a rendőrség. A támadás péntek este egy sokszínűség fesztiválon történt Solingenben, a terrorista három embert megölt, nyolcat pedig megsebesített.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palinka-0
2024. augusztus 26. 19:03
Nem kéne hitetlennek lenni, és akkor nem fordulna elő ilyen.
marcon-2
2024. augusztus 26. 15:48 Szerkesztve
Szükség van a halálbüntetés visszaállítására, mert van az a helyzet (egyre többször), amikor már egy annál enyhébb ítélet egyszerűen nem "szolgáltat" igazságot. Nem kérdés, hogy ez önmagában nem fogja megoldani a problémát, de valamit lépni kell ezen a téren is, hiszen ezek az iszlamista terroristák kiröhögik a "puha" európai jogrendszereket, élen pl. a közterületen birtokolható szúró-vágó eszközök max. pengehosszának 12 cm-ről 6 cm-re csökkentésével.
Ergit
2024. augusztus 26. 11:26
Nem akarta elaprózni...
bagira004
2024. augusztus 26. 11:07
Merkel a főnökük hívószavára parancsára euba jönnek .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!