Késes terrortámadás: elfogták a német rendőrök a szír merénylőt

2024. augusztus 25. 08:01

A Der Spiegel szerint a gyanúsított ruhája vérrel volt összekenve.

2024. augusztus 25. 08:01
Németországban megerősítették a solingeni késes támadás fő gyanúsítottjának elfogását

Nyitókép: Christoph Reichwein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A német hatóságok vasárnap kora reggel megerősítették a nyugat-németországi Solingen városában elkövetett késeléses ámokfutás fő gyanúsítottjának elfogását. A támadó három ember halálát okozta és nyolcat megsebesített.

A 26 éves férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését – közölték a hatóságok. A düsseldorfi rendőrség és a szövetségi ügyészség közölte: „ennek a személynek az érintettsége jelenleg intenzív vizsgálat tárgyát képezi”. Egy állami tisztviselő szombat késő este a német televízióban jelentette be annak a férfinak az elfogását, akit a hatóságok a támadás óta eltelt 24 órában kerestek.

A támadás, amelyért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget, péntek este történt a város 650 éves történelmét ünneplő fesztiválon.

Az elkövető három embert – egy 67 és 56 éves férfit, valamint egy 56 éves nőt – megölt és nyolc továbbit megsebesített a hatóságok tájékoztatása szerint.

A Der Spiegel hírmagazin korábban azonosítatlan biztonsági forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a gyanúsított szíriai volt, és a ruhája vérrel volt összekenve.

A rendőrség ezt nem kívánta azonnal kommentálni. Az Iszlám Állam Amak nevű hírszolgálata által kiadott közlemény szerint a támadást egyik tagjuk hajtotta végre, hogy „bosszút álljon a palesztinokért és a máshol élő muszlimokért”. A dzsihadista csoport közlését azonban nem támasztották alá semmilyen bizonyítékkal, és az sem derült ki belőle, hogy a támadó mennyire állt szoros kapcsolatban az Iszlám Állammal.

Hendrik Wuest, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány miniszterelnöke szombaton terrorcselekménynek minősítette a támadást.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2024. augusztus 25. 15:00
Engedjetek be még Európába sok ilyen trógert! - Mi magyarok segítünk Brüsszelt fullra feltölteni velük. - Azonban gondolni kellene Brüsszelnek arra is, hogy legyen az áruházakban elég kés, nehogy ellátatlanul maradjanak a szegény migránsok.
22-es csapdája
2024. augusztus 25. 14:24
genyus már megint izzadságszagúan, kínkeservesen hasbarázik, a fideszes kéviselővel, aki megvert egy nőt. Genyus! Amit művelsz az szar terelés, relativizálás, idióta. Ennyi ésszel örülj, hogy nem mezei zsurlóként tengeted napjaid. Mondjuk szebb lenne a világ.
tibeti
2024. augusztus 25. 12:52
valakit összeszedek a hírek kedvéért... ha látom sem hiszem!
Robert-N
2024. augusztus 25. 12:33
Valakit prezentálniuk kellett, főleg a nem rég történt rendőr nyakon szúrás után......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!