Megtörte a csendet Scholz: így reagált a kegyetlen terrortámadásra

2024. augusztus 24. 11:35

„Az elkövetőt gyorsan el kell kapni és a törvény teljes szigorával le kell rá sújtani” – fogalmazott a német kancellár.

2024. augusztus 24. 11:35
Olaf Scholz

Nyitókép: Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Mandiner szombaton beszámolt róla, hogy legalább három ember meghalt és többen megsebesültek pénteken késő este a németországi Solingenben, amikor egy férfi a városi ünnepségen válogatás nélkül járókelőket szúrt le egy késsel.

Médiabeszámolók szerint a sebesültek közül kilencen életveszélyes állapotban vannak.

A Bild szerint a rendőrség terrortámadásként kezeli a támadást, sőt arról is beszámoltak, hogy a szemtanúk állítása szerint arab volt a támadó.

A felkavaró terrortámadás kapcsán megszólalt Olaf Scholz is. A német kancellár az X-oldalán úgy fogalmazott, hogy „a solingeni támadás szörnyű esemény, amely teljesen felzaklatott.

Gyászoljuk az áldozatokat és kiállunk a családjuk mellett.

A sérülteknek mielőbbi felépülést kívánok. Az elkövetőt gyorsan el kell kapni és a törvény teljes szigorával le kell rá sújtani” – írta Olaf Scholz.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 268 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tep1969
2024. augusztus 25. 15:44
Köszönjük Mr Schulcz, most már olyan biztonságban érezzük magunkat, hogy ihaj!
luisbathhelena
2024. augusztus 25. 07:36
Elszigetelt eset, nincs köze a bevándorláshoz. Egy 20 perces brandeburgi kapuvilagitast meger. Megy egy félnapos facebook szivecskes profilt. Aztán minden megy tovább nincs itt semmi látnivaló
sober
2024. augusztus 25. 07:25
„Az elkövetőt gyorsan el kell kapni és a törvény teljes szigorával le kell rá sújtani” – fogalmazott a német kancellár. Ő fogalmaz, én meg kérdezek! (Laár András stílusában.) Normááális? A válasz: kizárt!!!
Vasalo
2024. augusztus 25. 05:44
Ott áll a fö delikvens a mikrofon mögött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!